Blijdorp Korting

blijdorp kortingDiergaarde Blijdorp (ook wel Rotterdam Zoo) is voor veel mensen een geliefd dagje uit en nu met Blijdorp korting te bezoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n anderhalf miljoen mensen de Rotterdamse dierentuin. In 2016 heeft Diergaarde Blijdorp Zoosite Awards gewonnen in de categorieën mooiste dierentuin van de Benelux en de meest innovatieve dierentuin. Blijdorp heeft de afgelopen jaren flink uitgebreid. Zo werd in 2013 de tropische vlinderkas Amazonica geopend. Profiteer nu van de vele aanbiedingen met korting op de toegang van Blijdorp.

Acties voor korting op Blijdorp

Geen berichten gevonden.

Geschiedenis Diergaarde Blijdorp

Blijdorp is één van de oudste dierentuinen van Nederland. De geschiedenis van Blijdorp voert terug naar 1855 toen twee verzamelaars van exotische vogels een spoortuintje huurden aan de Kruiskade in de Rotterdamse binnenstad. Hun vogelpark werd druk bezocht. De diergaarde breidde zich al snel uit met apen, roofdieren en reptielen. In 1857 werd de Vereniging Rotterdamsche Diergaarde opgericht. Aanvankelijk was de diergaarde alleen toegankelijk voor leden van deze vereniging. Slechts heel af en toe werd het dierenpark opengesteld voor niet-leden.

Zwarte bladzijde

Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Rotterdam én Diergaarde Blijdorp is het bombardement van Rotterdam in mei 1940. Er zijn daarbij heel wat dieren in de diergaarde om het leven gekomen. De dieren die het hadden overleefd, werden overgebracht naar de nieuwe dierentuin in polder Blijdorp waarvan de bouw al in 1937 was begonnen. Op deze locatie bevindt Blijdorp zich nog steeds. De nieuwe dierentuin inclusief de nu monumentale Rivièrahal werd ontworpen door de architect Sybold van Ravensteyn. Een van de speerpunten in het huidige beleid van Blijdorp is om deze architectuur van Van Ravensteyn te behouden bij de voortdurende vernieuwingen van de diergaarde.

blijdorp oceaniumIn 1988 ontstond het plan om de dieren per werelddeel te gaan indelen waarbij de natuurlijke leefomgeving van de diersoorten zoveel mogelijk wordt nagebootst. De verblijven die in het kader van dit masterplan als eerste werden voltooid, zijn de vleermuizengrot en wolvenvallei. Deze werden begin jaren negentig geopend. Daarna volgden onder andere het Oceanium en het nieuwe Noordpoolgebied Arctica. De tropische vlinderkas Amazonica en het Congolees regenwoud zijn van meer recente datum.

Een dagje uit in Diergaarde Blijdorp

Bezoekers van Blijdorp maken een reis door zeven werelddelen. In Europa kun je langs bij de wolven in de wolvenvallei. Australië is de woonplaats van de moeraswallabies, een kleine soort kangoeroe. In het deel Afrika kun je genieten van de stokstaartjes en zebra’s en ontmoet je de beroemdste bewoner van Blijdorp: gorilla Bokito. Bokito was in 2007 wereldnieuws toen hij uit zijn verblijf ontsnapte.

Azië in de dierentuin

Azië geeft onder andere onderdak aan de Aziatische olifanten, leeuwen en de Sumatraanse tijgers. In dit deel van Blijdorp vind je ook de vleermuizengrot. In Zuid-Amerika kun je de kleurrijke vlinders in Amazonica zien rondvliegen. In deze vlinderkas, die de grootste van Europa is, tref je ook planten en reptielen uit het amazonegebied. Noord-Amerika is het domein van de wasberen en bizons. Je kunt hier ook poolvossen en ijsberen tegenkomen, namelijk in het Noordpoolgebied Arctica. Ten slotte herbergt het Oceanium bijzondere oceaanbewoners zoals pacifische octopussen, haaien en zeeschildpadden.

Eten en drinken

Tijdens je tocht langs de continenten kun je een tussenstop maken in één van de vele eetgelegenheden. Blijdorp telt dertien restaurants en café’s zoals restaurant De Lepelaar, Oewanja Lodge, Jungle Café en het pas geopende Broodje Aap. Je kunt daar genieten van een lekkere maaltijd en even uitrusten voordat je je reis vervolgt. Natuurlijk stap je tijdens je reis ook even binnen bij de leuke souvenirwinkel Zoovenirs.

Overigens is Diergaarde Blijdorp niet alleen genieten voor dierenliefhebbers: ook plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Blijdorp is een officiële botanische tuin die is aangesloten bij de NVBT (Nederlandse vereniging van Botanische tuinen). Blijdorp beheert onder andere de Nationale plantencollectie primula.

Van alles te beleven voor kinderen

In Diergaarde Blijdorp staan kinderen oog in oog met hun favoriete dieren. Vooral de aapjes doen het goed. Er zijn regelmatig jonge dieren te bewonderen die zowel het hart van kinderen als hun (groot)ouders zullen stelen. In 2016 werd Blijdorp verblijd met de geboorte van een Maleise Tapir en bij de witkruinmangabeys werd een babyaapje geboren.

In de Rotterdamse dierentuin zijn ook twee speeltuinen te vinden waar kinderen zich kunnen uitleven. De buitenspeeltuin Oewanja kinderjungle is bekend om zijn grote speeltoren. In de binnenspeeltuin Biotopia in de Rivièrahal leren kinderen spelenderwijs meer over de natuurlijke leefomgeving van verschillende dieren.

Scholen kunnen in Blijdorp terecht voor een schoolreis, maar ook voor een educatief programma. Biologieles krijgt in Blijdorp een verrassend nieuwe inhoud. Ook voor kinderfeestjes ben je aan het juiste adres bij Diergaarde Blijdorp. Er worden drie arrangementen aangeboden, onder andere een kinderfeestje met speurtocht.

Diergaarde Blijdorp op een andere manier ervaren

blijdorp bokitoDiergaarde Blijdorp biedt bezoekers volop de mogelijkheid om de dierentuin op een andere manier te ervaren dan anders. Zo zijn er regelmatig rondleidingen. Je kunt dan zien hoe het er achter de schermen aan toegaat en komt op plaatsen waar je nog niet eerder bent geweest. Voor een rondleiding moet je wel op tijd reserveren, want de interesse is groot.

Je kunt ook onder leiding van een professionele fotograaf een fotografieworkshop volgen. Je krijgt tips over hoe je mooie foto’s van dieren maakt en leert de bewoners van Blijdorp daardoor op een heel andere manier kennen.

Verder zijn er “Blijdorp by night” arrangementen waarbij je de dierentuin na sluitingstijd kunt verkennen. Een leuk idee voor bijvoorbeeld familiefeesten of bedrijfsuitjes. Leergierige bezoekers kunnen aanschuiven bij de gratis colleges van Blijdorp college Tour. Tijdens deze colleges vertellen experts over één van de diersoorten in de diergaarde of over hun werk of onderzoek in Blijdorp.

Oog voor natuurbehoud

Een belangrijke doelstelling van Diergaarde Blijdorp is natuurbehoud. In Blijdorp zijn er verschillende fokprogramma’s met dieren die in het wild worden bedreigd of erg kwetsbaar zijn. De Aziatische olifant, rode panda en komodovaraan zijn daarvan voorbeelden.

In Blijdorp wordt voortdurend onderzoek gedaan naar het gedrag van dieren met als doel de verzorging en dierverblijven te verbeteren. Als je lid wordt van Vrienden van Blijdorp dan ondersteun je deze projecten financieel.

Blijdorp is ook op andere manieren bewust bezig met duurzaamheid. De zeeleeuwen in Blijdorp krijgen duurzaam gevangen vis en bij nieuwbouw en renovatie wordt zoveel mogelijk FSC-gecertificeerd hout gebruikt.

Praktische informatie

blijdorp plattegrondDiergaarde Blijdorp is het hele jaar geopend. In de zomer kun je Blijdorp dagelijks bezoeken van 9.00 tot en met 18.00 uur. In de winter sluit Blijdorp om 17.00 uur. Op feestdagen gelden andere openingstijden.

Een entreekaartje voor volwassenen bedraagt € 22,00. Kinderen van 3 t/m 12 jaar kunnen voor € 17,50 naar binnen. De toegang is gratis voor kinderen jonger dan drie jaar. Als je online je entreekaartje koopt, dan kun je rekenen op een korting van €2 per ticket. Ook voor groepen zijn er kortingen mogelijk. Wie regelmatig Blijdorp bezoekt, kan er over denken om een abonnement te nemen. Deze heb je al vanaf € 75,00 per jaar.

Blijdorp is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobiels. Bij de ingang zijn gratis rolstoelen te lenen. Ook kun je hier voor kleine kinderen een wandelwagentje huren.

Honden zijn niet toegestaan in Blijdorp.

Parkeren Blijdorp & Contact

Je vindt Diergaarde Blijdorp aan de Blijdorplaan 8, 3000 AM Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op www.diergaardeblijdorp.nl. Voor vragen kun je bellen naar 0900-1857 of het contactformulier op de website invullen.