Burgers Zoo Korting

burgers zoo kortingNaar de dierentuin met Burgers Zoo Korting. Deze Zoo in Arnhem is één van de bekendste dierentuinen van Nederland, in de top 5 van meest geliefde dierenparken, en nu met korting op Burgers Zoo te bezoeken. In het Noorden van Arnhem, tegen de Veluwe, is er dan ook veel ruimte voor het prachtige park dat Burgers Zoo tegenwoordig is. Veel mensen bezoeken deze dierentuin en kopen aan de deur een toegangsbewijs. Dat kan veel slimmer en goedkoper, dus koop jouw entreekaarten Burgers Zoo korting via onderstaande acties.

Acties voor Korting op Burgers Zoo

Geen berichten gevonden.

Historie Burgers Zoo

Zoals wel meer dierentuinen in Nederland, is Burgers Zoo opgericht als particuliere onderneming. In 1913 opende Johan Burgers zijn fazanterie in ’s Heerenberg, genaamd Faisantarie Buitenlust. Toen hij in 1923 de mogelijkheid kreeg om grond te kopen in Arnhem Noord, nam hij die gelegenheid gelijk te baat. Hij had grootse plannen met de dierentuin en voor zijn tijd had hij vanaf het begin af aan heel moderne ideeën over de ruimte die de dieren nodig hadden. Hij wilde ze niet in kooitjes tentoonstellen, maar zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat. Hiervoor had hij natuurlijk meer ruimte nodig dan voor die tijd gebruikelijk was. In 1924 en in de jaren 30 erna zijn er dan ook tijgers, ijsberen en leeuwen te zien in ruime valleien en namaak rotspartijen, van het publiek gescheiden door een brede gracht.

In 1968 wordt Burgers Bush een safari park rijker. Hier zijn de bewoners van de savanne samen gebracht, zoals giraffen, zebra’s, antilopen, neushoorns. De bezoekers kunnen hier doorheen rijden in hun eigen auto.
In 1971 wordt de apenkolonie voor chimpansees geopend. Dit is ook een eiland waarop een grote sociale kolonie chimpansees is gehuisvest. Deze kolonie heeft het mogelijk gemaakt om het gedrag van chimpansees goed te bestuderen. De film Chimps onder elkaar van Bert Haanstra maakte de apenkolonie en de dierentuin heel bekend.

Burgers Zoo is nog altijd een familiebedrijf. De nazaten van Johan Burgers beheren tegenwoordig het park, al meer dan 100 jaar.
Burgers Zoo heeft duurzaamheid en behoud van de natuur hoog in het vaandel staan. Het park heeft keurmerken van The Green Key, FSC en de Viswijzer. Daarnaast steunt Burgers Zoo diverse natuurbeschermers en looft het prijzen uit voor veelbelovende jonge natuurbeschermers.
De mangrovegebieden dreigen te verdwijnen en Burgers Zoo beschermt al meer dan 27 jaar een stuk mangrove in het Zuid-Amerikaanse land Belize. Ook in het park is een stuk met mangrovebos en haar bewoners te zien.

Bijzondere attracties van Burgers Zoo

Er zijn vele bezienswaardigheden in Burgers Zoo, hieronder een overzicht van de meest bijzondere attracties:

Burgers Bush

burgers zoo burgers bushHet deel Burgers Bush heeft een nieuwe vorm gekregen in 1988. Een deel van het park werd als tropisch regenwoud ingericht en hier kan de bezoeker zowel de planten als de dieren uit het regenwoud bekijken. Dit is een heel warme en vochtige omgeving, zoals het in het echt ook is. De planten doen het dan ook geweldig en tussendoor kun je allerlei tropische vogels en amfibieën vinden. Meerdere reptielen lopen er los rond. Je moet waarschijnlijk wel even zoeken voor je ze vindt want ze verstoppen zich overdag graag. De aardvarkens daarentegen zie je niet zo snel over het hoofd.

Burgers Desert

burgers zoo burgers desertVanuit de Bush kun je gemakkelijk oversteken naar Burgers Desert, via een ondergrondse gang. Dan kun je je mentaal voorbereiden op het andere werelddeel. Onderweg lees en zie je meer over dit woestijngebied van Mexico en Amerika. Hier vind je allerlei giftige slangen, spinnen en hagedissen. Ook zijn de rode lynxen bewoners van de woestijn.

Burgers Ocean

burgers zoo burgers oceanBurgers Ocean is een enorm groot aquarium waar een stuk van de tropische oceaan wordt weergegeven. Het huist het allergrootste levende koraalrif buiten Australië. Het aquarium is een bijzonder goed gereguleerde en zorgvuldige biotoop, waar ook een rol is weg gelegd voor bijvoorbeeld zee-anemonen, slakken, kreeftjes, garnalen en zeesterren. De waterkwaliteit, stroming enzovoort moeten precies goed zijn anders kunnen deze organismes niet overleven.
Als bezoeker loop je in een gang door het aquarium. Het is een werkelijk betoverende ervaring om de vissen om je heen en over je heen te zien zwemmen. De roggen zijn zeer imposante vissen, die zich niks aan trekken van die rare tweebeners onder hen. En je kunt ook echte haaien van dichtbij bekijken!

Burgers Rimba

burgers zoo burgers rimbaDit is het nieuwste deel van Burgers Zoo, in gebruik genomen in 2008. Hier kun je de Maleise tropische regenwoud bekijken, met bantengs (Aziatische runderen), Maleise beren, herten en diverse apensoorten zoals Siamangs, gibbons en laponders. Ook de sumatraanse tijgers kun je hier bekijken. De Rimba is niet overdekt zoals de Bush maar bij regenachtig weer is er wel de mogelijkheid de dieren te bekijken vanuit een droog onderkomen.

Behalve deze speciale attracties zijn er natuurlijk nog meer dieren te zien. Hieronder vallen de olifanten, gorilla’s, nijlpaarden, wrattenzwijnen, flamingo’s en stokstaartjes. Er zijn ook grote volières met diverse tropische vogels en roofvogels.
In de Burgers Safari kun je vanaf een observatie-hut dieren als giraffes, gnoes, zebra’s en neushoorns bekijken. De leeuwen hebben natuurlijk hun eigen safari-onderkomen. Dit is een bijzonder succesvolle leeuwenkolonie waar over de tientallen jaren dat de kolonie bestaat al honderden welpen zijn geboren.

Korting op Arrangementen en rondleidingen

Uiteraard zijn er diverse mogelijkheden om een kinderverjaardag te vieren in Burgers Zoo met Korting. De Burgers Zoo korting is meestal geldig op de entree. Daarnaast zijn er ook zalen beschikbaar voor zakelijke toepassingen. Al wordt het moeilijk concentreren op een saaie vergadering als er zoveel leuke dingen in de dierentuin te zien zijn. Ook zijn er mogelijkheden voor een trainingsdag, teambuilding of een personeelsfeestje.

Voor scholen zijn er aparte arrangementen met korting te boeken, gericht op lagere scholen of op het voortgezet onderwijs. Of bestel een speciaal lespakket ter voorbereiding op het bezoek aan Burgers Zoo. Dit zijn interactieve lespakketten waarbij de leerlingen een aantal opdrachten moeten doen. Er is een lespakket Zorgen voor dieren en voor de oudere leerlingen een lespakket Beroepen in de dierentuin. Het is ook mogelijk om vooraf een expert van de dierentuin in de klas uit te nodigen.

Wil je een aparte locatie om te trouwen? Dit kan ook bij Burgers Zoo. Er zijn diverse opties voor trouwceremonies, met natuurlijk prachtige foto gelegenheden. Voor je gasten ook een echte belevenis.

Op aanvraag wordt een rondleiding gegeven door diverse delen van het park. Dit is een bijzonder goed idee voor bijvoorbeeld schoolreisjes. Er worden lezingen gehouden, zowel voor kinderen (de kindercolleges) als in de avonduren voor volwassenen.

Restaurants en speeltuinen

Na al het rondlopen en dieren bekijken is het tijd voor een drankje en een versnapering. Hiervoor zijn diverse restaurants op het terrein te vinden. Deze zijn meestal gecombineerd met een speeltuin zodat de kinderen lekker kunnen spelen, onder het toeziend ook van hun ouders, die op een terrasje kunnen uitpuffen.
Voor de horeca op het park zijn ook arrangementen verkrijgbaar, hiermee ben je voordeliger uit bent. Of je bestelt een leuk picknickpakket. Deze pakketten kun je vooraf via de website bestellen.

Locatie en openingstijden

Het park is elke dag sowieso geopend van 9.00 tot 17.00 uur en van eind maart tot eind oktober tot 19.00 uur ’s avonds. Het park is echt iedere dag geopend, dus ook op alle feestdagen.

De toegangsprijzen zijn zeer schappelijk met € 21 per persoon voor een volwassene en € 19 voor een kind (tot 10 jaar). De kleintjes tot 3 jaar kunnen gratis naar binnen. Als je de kaartjes online bestelt op de site met Burgers Zoo korting, krijg je € 1,50 korting voor een volwassene en € 2 korting voor een kaartje voor een kind. Bijkomend voordeel daarvan is dat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa, je kunt zo naar binnen lopen.

Burgers Zoo is een geweldig dagje uit voor alle leeftijden. Bovendien is het gemakkelijk te combineren met een dagje naar het Openlucht Museum, deze is naast de dierentuin gehuisvest.

Klik Hier voor Korting op toegangskaarten voor Burgers Zoo Arnhem