Dierenpark Emmen Korting

Dierenpark Emmen korting met deze acties op de toegang. Het dierenpark is eind 2015 gesloten en inmiddels geopend op een nieuwe locatie tot Wildlands. Het dierenpark in Emmen is de grote attractie in Noord Nederland als het gaat om dieren. De oude dierentuin, vroeger Noorder Dierenpark genoemd, bevond zich tot voor kort in het centrum van Emmen. Op die manier was een bezoekje gemakkelijk te combineren met winkelen.

Acties voor Dierenpark Emmen Korting

Geen berichten gevonden.

De historie van dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen is in 1935 opgericht, door Willem Oosting. Hij was een groot dierenliefhebber en wilde niets liever dan directeur van een dierentuin zijn. De dierentuin is dan ook als particuliere onderneming opgericht, op de grond die de familie Oosting bezat. Voor iemand van zijn tijd had Willem Oosting de moderne visie dat dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te zien moesten zijn. In de loop der tijd kon steeds meer grond rondom de dierentuin gekocht worden en dit werd weer betrokken bij het park.

In 1970 werd het park overgenomen door Oosting’s dochter Aleid Rensen. Aangezien de inkomsten waren terug gelopen, heeft de gemeente Emmen ook een deel van het park in bezit gekregen. De nieuwe directie wilde de status van het Noorder dierenpark weer herstellen tot topattractie van Noord Nederland. Bekijk nu de dierentuin met korting in Emmen. Jaap en Aleid Rensen hadden grote plannen met het park, dat in stappen is doorgevoerd. De grootste vernieuwing is het verbeteren van het educatieve gehalte van de dierenpark.

In die tijd waren de meeste dierentuinen zo ingedeeld dat dieren per soort gehuisvest waren. Op die manier kon de bezoeker een Afrikaanse leeuw en een Aziatische tijger naast elkaar zien; dieren die elkaar nooit in het echt zouden tegenkomen. In de nieuwe inrichting werd het park thematisch ingedeeld per werelddeel. Hier kan de bezoeker de dieren zien die bij dat werelddeel horen. De savanne is hier een goed voorbeeld van, hier leefden giraffes en zebra’s op hetzelfde stuk land. De nadruk van het dierenpark is hiermee komen te liggen op educatie.

Hoe verhuis je een dierentuin?

Het verhuizen van een dierentuin is natuurlijk een langdurige en kostbare onderneming. De locatie van het centrum in Emmen was niet meer toereikend voor de grote plannen van het park. Er kon niet verder uitgebreid worden en bovendien leverde het dierenpark natuurlijk ook wel overlast op voor de bewoners.

Voor degenen die met de trein reizen naar Emmen wel jammer, je kunt niet meer vanuit de trein een aantal dieren zien. Maar voordelig met Dierenpark Emmen korting kan je deze dieren alsnog van dichtbij bekijken. Voor het park biedt het veel nieuwe mogelijkheden. In het oude kleine park moesten bepaalde keuzes worden gemaakt waardoor er voor bepaalde dieren geen plaats meer was. In 2003 werd het Wilde Westen gerealiseerd, een Noordamerikaans bosgebied. Hiervoor moesten bepaalde dieren het veld ruimen zodat er plek kwam voor bizons en elanden.

Op de nieuwe locatie aan de Bargeres is er ruimte voor meer dieren. En ook veel meer ruimte voor de dieren. Het is niet meer van deze tijd om dieren in krappe hokjes te laten huizen. Dat betekent dat er veel grond ter beschikking moet staan. Gelukkig zit Drenthe niet krap in de grond.

Jungola, Serenga en Nortica

Het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen is ook weer thematisch opgezet. Hierbij is gekozen voor 3 thema’s en dus 3 gebieden.

Jungola

In Jungola vind je de wereld van de jungle, met Aziatische olifanten natuurlijk. Twee maal per dag wordt er een olifantenpresentatie gegeven, zodat je van alles nieuws leert over de olifant. Verder zijn er dieren zoals alligators, otters, gibbon apen en slingerapen en ringstaartmaki’s. Ook de allerengste pythons en vogelspinnen kun je van dichtbij bekijken.

Met een boottocht over de Rimbula rivier zie je de dieren van dichtbij.

Nu je toch met korting de dierentuin bezoekt, bekijk dan vooral ook de vlindertempel met de prachtigste vlinders. De vlindertuin was in de oude dierentuin ook altijd al een succes. De perfect gelegenheid voor fotografen om een paar mooie macro plaatjes van vlinders te maken. In Jungola vind je ook Birdybush, een paradijs voor vogels. Het is het thuis van diverse bonte en felgekleurde vogels en ook de vleerhonden wonen hier.

Jungle-trail

Het is vooral voor kinderen superspannend om de jungle-trail te volgen. Hierbij zie je de jungle van bovenaf. Dit deel van het park is heel leerzaam over het leven in de jungle en hoe je er kunt overleven. Voor de allerkleinsten is er een mini jungletrail, waar de kleintjes lekker kunnen klimmen, maar dan iets dichter bij de grond.

Serenga

Een ander tropisch deel van het park heet Serenga. Dit is het gebied van de Afrikaanse savanne. Hier vind je natuurlijk leeuwen, neushoorns, giraffes en nijlpaarden. Wist je dat nijlpaarden de meest gevaarlijke dieren van de savanne zijn? Ze staan erom bekend dat ze onverhoeds aanvallen.

De vrolijke stokstaartjes zijn altijd goed voor veel bekijks. De prairiedogs zijn ook heel grappige dieren. Beide soorten zijn altijd in de weer, kijken wat er te doen is, de wacht houden en checken of er al eten is.

Je kunt de savanne bekijken door met een oude safaritruck mee te reizen. Dan zie je alle dieren aan je voorbij komen, net alsof je op safari bent. Bij de troep bavianen is ook altijd wat te doen. Je ziet ook stukken woestijn en de dieren die daar leven.

Nortica

Nortica is het deel van het park dat over de arctische wereld gaat. Hier gaat het om de dieren die in de kou leven: ijsberen, pinguïns, zeerobben en zeeleeuwen. Al deze dieren zijn fantastische zwemmers. In Wildlands heb je de unieke kans om de Humboldt pinguïns te kijken.

Je kunt meer leren over de poolexpedities die vroeger zijn gehouden en de ontberingen die daarbij geleden zijn. Meestal reisden de zwarte ratten mee. Ze hebben niet zo’n goede reputatie maar het zijn echte overlevers. Als je door een scheepswrak kijkt, kun je een kolonie zwarte ratten bekijken. Niet het standaarddier voor een dierentuin, maar hier hebben ze het heel erg naar hun zin met alle verstopplekjes.

Er wordt al hard gewerkt aan een nieuw deel van het park met aquaria, waar je vissen en allerhande waterdieren kunt bekijken. Op dit moment kun je al groene zeeschildpadden bewonderen in Animazia, hier vind je vleermuisvissen, koraalvlinders en keizersvissen. In dit deel van het park kan ook volop gespeeld en lekker geklommen worden.

Mogelijkheden voor feestjes en bijeenkomsten

Natuurlijk is het park de ideale locatie om met korting een onvergetelijke kinderverjaardag te vieren! Er zijn diverse arrangementen mogelijk, compleet met catering.
Er zijn ook mogelijkheden om vergaderingen en congressen te organiseren in het park. Er zijn diverse zalen met eigen faciliteiten beschikbaar. Catering hoort daar natuurlijk ook bij. Maar ja, wie wil er nou nog saai vergaderen als je er zoveel te zien is? Wildlands Aventure Zoo Emmen heeft ook haar eigen business sociëteit, een platform voor ondernemers in de omgeving.

Wil je avontuurlijk te trouwen? Dit kan ook in Wildlands. Het is echt iets bijzonders en je gasten kijken hun ogen uit. De toegewezen locaties hiervoor zijn bijvoorbeeld de uitkijk over de olifanten, de uitkijk over de leeuwen of de uitkijk over de savanne. Catering om ter plekke je trouwfeest te vieren is ook mogelijk. Dat worden zeker prachtige foto’s op een unieke locatie.

Toegang Dierenpark Emmen met korting

Dierenpark Emmen is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, in de zomermaanden tot 18.00 uur. Het park is nog altijd gemakkelijk per spoor bereikbaar, op een kwartiertje lopen afstand. Het park heeft geen eigen parkeerplaats maar er zijn in de omgeving diverse mogelijkheden om je auto te parkeren.

De standaard toegangsprijs is € 30 per persoon. Als je naar de website gaat en daar je kaarten bestelt, is de prijs met Dierenpark Emmen korting € 26,50. Daar vind je ook elk jaargetijde leuke aanbiedingen met korting. Let ook op kortingsacties bij producten in de supermarkt. Daar spaar je zo een mooie korting bij elkaar.

Klik Hier voor Korting op toegangskaarten voor Dierenpark Emmen