Ouwehands Dierenpark Korting

Ouwehands Dierenpark korting op de toegang, profiteer nu van deze acties. Wie zich graag in het buitenland tussen de wilde dieren waant zit bij Ouwehands Dierenpark helemaal goed. Deze dierentuin in het oosten van Nederland heeft veel te bieden. Zoals ze zelf al zeggen: Zoo avontuurlijk!

Acties voor korting op Ouwehands Dierenpark

Geen berichten gevonden.

Dieren in Ouwehands Dierenpark

Je komt natuurlijk met korting naar de dierentuin om de vele verschillende dieren te bekijken. Dat komt goed uit, want Ouwehands dierenpark heeft er een hele hoop! Van rode panda’s tot tijgers en ijsberen tot leeuwen, je kunt ze zien in deze dierentuin. Wat bijzonder is aan dit dierenpark is dat je ook dieren kunt adopteren. Natuurlijk niet letterlijk, ze komen niet bij je in huis wonen, maar je kunt al bedrijf of particulier wel geld geven zodat bepaalde diersoorten extra beschermd worden. Bijvoorbeeld door meer bescherming van een bedreigd diersoort of fokprogramma’s. Hiermee wil Ouwehands Dierenpark bijdragen aan de duurzaamheid.

Shows

Naast dat je in het dierenpark, natuurlijk, dieren kunt bekijken zijn er ook shows te zien. Dit maakt een bezoek met korting aan het park extra bijzonder. Zo is er de dagelijkse show met zeeleeuwen te zien. Californische zeeleeuwen voeren hier samen met hun verzorgers een spectaculaire show op. Het dierenpark heeft ook een theater waar shows opgevoerd kunnen worden. Op dit moment staat er tot 30 oktober een show genaamd ‘Familieshow Bamboo Bill, op naar Pandasia…’. Deze familieshow gaat wat meer over de natuur in Azië en zit vol humor en avontuur. Ideaal dus om hier met het gezin een kijkje te gaan nemen en nu met Ouwehands Dierenpark korting extra interessant.

Restaurants en andere voorzieningen

Moe en trek na zo’n ochtend rondwandelen langs alle dieren? Geen zorgen, Ouwehands Dierenpark heeft ook genoeg plek om eventjes bij te komen. Er is zelfs een heus junglerestaurant in het midden van het park! Hier zijn verschillende maaltijden en tussendoortjes te krijgen. Ook met alleen een simpele koffie mag je hier gaan zitten. Het restaurant is helemaal in junglesfeer, heel leuk voor de kinderen!

Grootste overdekte speeljungle van Europa

In RavotAapia kunnen de ouders eventjes rustig op het terras zitten terwijl de kinderen zich vermaken in de grootste overdekte speeljungle van Europa! 4000 vierkante meter om te klimmen en klauteren tussen de dieren met ook nog een Jungle Express. Dit is een karretje waarmee je boven de speelruimte uitkomt, in de dierenverblijven. Naast dieren bekijken is er dus nog genoeg ander vermaak!

Geschiedenis Ouwehands Dierenpark

Het dierenpark in Rhenen bestaat al zo’n 84 jaar, dat is behoorlijk lang! Het park is opgericht door, je raadt het al, meneer Ouwehand. Meneer Ouwehand had in eerste instantie alleen een kippenfarm op de Grebbeberg. Die liep behoorlijk goed en en kwamen steeds meer rassen kippen op de farm. Ook wat andere dieren werden op de farm gehouden. Het liep zo goed dat andere mensen ook interesse kregen in deze kippenfarm! Steeds meer mensen gingen naar de Grebbeberg om te gaan kijken naar Ouwehands farm. Tot zijn verbazing merkte meneer Ouwehand echter dat de (veelal) boeren die kwamen kijken vooral geïnteresseerd waren in de exotische diersoorten, en niet per se in zijn kippen. Een tijd ging het een stuk minder met de kippenfarm, onder meer omdat op dat moment de economische crisis van de jaren 30 speelde. Toch bleven er maar mensen komen. Niet zo’n rare gedachte dus om van de kippenfarm een dierentuin te maken! Dit liep immers wel heel goed.

Vanaf toen is het dus Ouwehands dierentuin geworden! In de oorlog was het niet makkelijk, er werd namelijk wel wat verwoest in de dierentuin. Gelukkig kwam de dierentuin hier weer helemaal bovenop en bleven de mensen komen, zeker na de oorlog. Er zijn altijd aanbiedingen voor Ouwehands Dierenpark geweest en ook nu krijg je nog steeds korting. Nu loopt het park nog steeds heel goed en is er ook veel uitgebreid en gemoderniseerd. Er zijn nieuwe verblijven en projecten tot stand gekomen wat de dierentuin nog aantrekkelijker maakt dan voorheen. Combineer het kopen van de kaartjes met Ouwehands Dierenpark korting en je bezoek is helemaal geweldig.

Doelstellingen

Ouwehands dierenpark is er niet alleen voor vermaak. Ze hebben ook doelstellingen waar ze zich actief voor inzetten. Ze willen graag bijdragen aan het behouden van de soort. Dit is natuurlijk belangrijk voor de natuur, maar ook voor het dierenpark zelf. Zo dragen ze bijvoorbeeld bij aan internationale fokprogramma’s, net als veel andere dierentuinen. Verder vinden ze natuur bescherming erg belangrijk. Door geld en kennis te geven aan organisaties die zich bezighouden met de bescherming van de natuur proberen ze de natuur een handje te helpen. Als laatst is Ouwehands Dierenpark ook actief bezig met educatie over natuurbescherming. Dit passen ze echt toe in het park zelf. Door borden in het park worden de bezoekers geïnformeerd. Dit is niet de enige manier, medewerkers, vrijwilligers en shows dragen ook bij aan deze educatie in het park.

De Ouwehands Dierenpark App

Om nog meer uit je bezoek te halen kun je de speciale Ouwehands Dierenpark app downloaden. Deze app is verkrijgbaar voor zowel Apple als Android en is gratis! Met deze app ben je helemaal op de hoogte van wanneer de shows beginnen, wat de openingstijden van de horecagelegenheden zijn en wanneer het voedertijd is. Let op dat je bij gebruik van de app je bluetooth aanzet! Hierdoor weet de app waar je ergens in het park staat en kan op die manier relevante informatie in de vorm van filmpjes of tekst aan je bieden. Hierdoor kun je als een echte expert door het park lopen.

Bezoekers informatie

De prijzen en korting van de dierentuin verschillen per categorie. Volwassenen betalen aan de kassa 22 euro en met online Ouwehands Dierenpark korting 21 euro. Online krijg je altijd 1 euro korting op je kaartje én hoef je niet in de rij te staan bij de kassa’s. Dubbel handig dus.

Ook de openingstijden kunnen van tijd tot tijd verschillen. Meestal is de dierentuin open van 10:00 tot 18:00, echter hangt dit van het seizoen en feestdagen af. Bekijk dus voor dat je gaat goed op de website wat de openingstijden zijn! Verder zijn alle horecagelegenheden gewoon om tien uur ’s ochtends open zodat u meteen kunt genieten van een kopje koffie.

Kortom, zin in een dagje dierentuin? Bij Ouwehands Dierenpark zit je helemaal goed. Je kunt hier makkelijk een dag besteden tussen de dieren, bij een van de shows of in de grote overdekte speeltuin! Profiteer van de Ouwehands Dierenpark korting en koop nu direct jouw kaarten online.