Apenheul Korting

apenheul kortingGa nu naar de apen kijken met Apenheul korting op de toegang. Op de eerste plaats is een dierentuin een verzameling van levende dieren. Het zijn over het algemeen wilde dieren. Zij worden in het park gehouden om aan de bezoekers te tonen hoe ze er eigenlijk uitzien en leven. De dieren zijn nu in de Apenheul met korting te zien.

Acties en korting op Apenheul

Apenheul: 8 euro goedkoper

Voor slechts 14,50 euro naar de Apenheul? Dat kan! Dat is 8 euro goedkoper dan normaal! Tickets zijn geldig t/m 3 november, maar niet op zondag en niet in de herfstvakantie. Wil je met korting naar de Apenheul  op zondag of in de herfstvakantie? Dat kan ook. Dan betaal je 16,95 euro. Dat is nog steeds veel goedkoper. Want normaal betaal je 22,50 euro per persoon.

Geldig t/m 15-10-2018

In de beginjaren zaten de dieren allemaal opgesloten in kleine hokken met weinig loopruimte. Dat is gelukkig tegenwoordig wel anders. Bij de dierentuinen van tegenwoordig probeert men de dieren zo te tonen, hoe ze ook in de vrijheid leven. Dat wil zeggen dat de leefomgeving vaak wordt nagebootst zodat ze op een gezonde manier, eventueel in groepsverband, kunnen leven.

Diersoorten

De meeste dierentuinen hebben veel diersoorten zoals bijvoorbeeld katachtigen, vissen, insecten, apen enzovoort. Nu leggen tegenwoordig veel dierentuinen wel de nadruk op een eigen specialiteit om zich te onderscheiden. Zo ook bijvoorbeeld de dierentuin Apenheul.

Apenheul: 8 euro goedkoper

Voor slechts 14,50 euro naar de Apenheul? Dat kan! Dat is 8 euro goedkoper dan normaal! Tickets zijn geldig t/m 3 november, maar niet op zondag en niet in de herfstvakantie. Wil je met korting naar de Apenheul  op zondag of in de herfstvakantie? Dat kan ook. Dan betaal je 16,95 euro. Dat is nog steeds veel goedkoper. Want normaal betaal je 22,50 euro per persoon.

Geldig t/m 15-10-2018

Apenheul

apenheulDe dierentuin Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin die aan de rand van de stad Apeldoorn, in Nederland, ligt. De dierentuin is gelegen in het natuurpark Berg en Bos. Het park heeft een oppervlakte van 200 hectare. Er leven in Apenheul veel verschillende soorten apen. De apen die in Apenheul voorkomen zijn afkomstig vanuit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De dieren leven er over het algemeen allemaal heel vrij. Wanneer je rondloopt zie je bijna geen dieren achter gaas of tralies zitten.

Er zijn apen die rond de bezoekers lopen. Je moet daarbij natuurlijk altijd oppassen voor je spullen en eten. Als apen in de gelegenheid zijn om eten te pakken, of andere snuisterijen, zullen ze dat niet nalaten. Dus oppassen is geboden. Ook wanneer je staat te genieten van de apen moet je alert blijven, omdat, als je naar een paar apen staat te kijken er anderen zijn die wat proberen te pakken. Ook al zijn ze nog zo leuk voorzichtigheid is altijd geboden. Natuurlijk kunnen niet alle apen, die je in Apenheul kunt zien, los rondlopen. Het zou maar een rare gewaarwording zijn als je een Orang-Oetang zou tegenkomen, als je er aan het wandelen bent. De Orang-oetangs en Bonobo’s en de gorilla’s zitten op ruime eilanden zodat ze niet bij het publiek kunnen komen. Op deze manier kunnen ze leven als in hun natuurlijke omgeving en kunnen deze dieren goed bestudeerd worden.

Geschiedenis van Apenheul

In 1971 werd Apenheul opgericht door Wim Mager. Hij was van oorsprong een fotograaf. Apenheul was in principe niets meer dan een uit de hand gelopen hobby. Hij begon in de jaren zestig eerst met twee aapjes voor zichzelf in huis te houden. Toen er echter jongen werden geboren moest er het een en ander gebeuren. Zijn droom was om de aapjes in een dierenpark te houden die vrij tussen de mensen konden bewegen. Apenheul werd opgericht in een voormalige bloemenhal. Het oppervlakte was 1,5 hectare. Hij huurde dat voor een bedrag van één gulden.

Vanaf het begin van de oprichting voerde hij zijn concept uit. Een groot aantal aapjes konden zich vrij tussen het publiek begeven. Hij had er een mooi bos gebouwd voor de aapjes. Nog steeds is Apenheul de enige dierentuin waarbij er zich zoveel aapjes vrij tussen het publiek en de bomen kunnen bewegen. In het begin was het aantal beperkt tot de wolapen en de slingerapen. Ook een aantal kleinere soorten mochten er zich vrij bewegen.

In 1976 werd Apenheul uitgebreid. De gorilla’s werden geïntroduceerd waarbij de eerste gorillababy in 1979 werd geboren.

In 1980 gaat men ervoor zorgen dat er geen aapjes kunnen ontsnappen. Er wordt een hoog raster gebouwd om het terrein om te voorkomen dat ze weg kunnen lopen. Geen aap kan over dit raster heen klimmen.

Noodlot Apenheul

Het noodlot staat toe in 1981. De blokhut, waarmee Apenheul is gestart, brandt af. 46 Aapjes vinden er de dood. Men heeft het daarna herbouwd en de apenverblijven veel beter gemaakt. Ook komen er nieuwe apensoorten bij waaronder de gibbons, leeuwaapjes en de berberapen. Om nog meer bezoekers te trekken worden tentoonstellingen gemaakt en speelterreinen voor de kleien kinderen gebouwd. Ook wordt de informatie, die aan de bezoekers wordt gegeven, een stuk beter gemaakt. Door dit alles neemt het aantal bezoekers, vanaf die jaren, sterk toe. Apenheul wordt een begrip en is het nog steeds.

In 1986 wordt Apenheul omgetoverd tot een stichting. Deze stichting investeert de opbrengsten in natuureducatie en natuurbehoud.

Het Apenheul Primate Conservation Trust wordt in 1994 opgericht. Met dit natuurbehoud fonds ondersteunt Apenheul meerdere natuurprojecten in de tropen. Dat is een mooi doel dat door velen wordt gewaardeerd.

Uitbreiding Apenheul in Frankrijk

In 1997 vertrekt de oprichter van het park, Wim Mager, naar Frankrijk om er een tweede park te gaan bouwen. Het park moet daar ook hetzelfde concept krijgen als Apenheul.
De Orang-oetangs worden in 1999 in Apenheul geïntroduceerd.

Er heerst een felle brand in 2002 dat een groot deel van het entreegebouw in de as legt.
Ook wordt er in dat jaar 2002 het Apenboompad geopend. Op een vlonderpad, dat hoog door de bomen loopt, kunnen de bezoekers kijken hoe het is vanuit het gezichtsveld van de apen om oog in de amazone te leven.

Vanaf 2004 kunnen de bezoekers van het park kijken naar het voederen van de gorilla’s. Dat kan men dan doen van de tribune Bongo Bonde.

Boegbeeld van Apenheul

In 2005 overlijdt Bongo. Het was het boegbeeld van Apenheul. De zilvergorilla was 33 jaar oud. Het was de leider van de gorillagroep. Vanaf zijn 3 jaar was hij al in het apenpark.

Ook wordt in 2005 de transformatie van het Berberapengebied afgerond. Een berberaap is een makaak. Het is de enige makaak die buiten Azië voorkomt. Het is ook de enige apensoort die in Europa nog in het wild leeft. Je kan ze aanschouwen op de rots van Gibraltar. Ze hebben een kaal gezicht. Het gezicht is licht roze. Het heeft een dikke vacht waarbij de handen en voeten een oranjekleur hebben. Zijn ledematen zijn lang en handen breed. In Apenheul leven ze nu in een ruim gebied. Het gebied waarin ze nu leven heeft men gekopieerd vanuit het Atlasgebergte. De bezoekers van het park lopen nu tussen deze apen wat vaak voor leuke verrassingen zorgt. Ze kunnen eten stelen als raven dus oppassen is een vereiste.

Vanuit Duitsland wordt in 2006 de dertienjarige gorillaman Jambo naar Apenheul overgebracht. Hij is de nieuwe leider van de groep die er was.

In 2008 overlijdt de oprichter van Apenheul Wim Mager. Hij is slechts 67 jaar geworden. In datzelfde jaar wordt Amazonia uitgebreid. Er komt een 200 meter lange Amazonebrug. Deze Amazonebrug slingert tussen enkele eilanden. Ook komt er in dat jaartal een grote voliére met Zuid-Amerikaase vogels die er vrij rondvliegen.

Primaten

apenheul primatenNaast de primaten komen er in Apenheul ook nog andere dieren voor. Primaten vormen een orde van zoogdieren. De halfapen en apen worden hiertoe gerekend. Ook de mens behoort tot de primaten.

Andere dieren zijn

De Abessijnse hoornraaf en de Capibara. De Capibara wordt ook wel het waterzwijn genoemd. Het is het grootste levende knaagdiersoort. Ze kunnen 1,2 meter lang worden en 60 cm hoog.

Ook kom je er de Nubische giet en de Poedoe tegen. De Poedoe is het kleinste hertensoort ter wereld. Het zijn lieflijke dieren die je zo in je eigen tuin zo willen hebben.
Daarnaast zie je de dwerggeit, Goendi, Groenvleugelara, kameroenschaap, kikkers, Zebu, Witsnuitneusbeer, zwijnen, steur, kalkoen enzovoort.

Korting Entreeprijzen Apenheul

apenheul plattegrondVoor de kinderen tot en met 2 jaar is de toegang gratis. Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar is het bedrag met korting € 18,50. Voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar bedraagt de entree € 21,00. Voor minder validen bedraagt de entree na korting € 18,50. De bezoekers die niet in staat zijn om het park zelfstandig te bezoeken krijgen een voordelig tarief met korting wat ook geldt voor één beleider. Het is ook mogelijk de kaarten online te bestellen. Standaard krijg je € 1,00 Apenheul korting die wel kan oplopen tot € 7,50.

Apenheul openingstijden

Het park Apenheul is geopend van 15 april tot en met 30 oktober. De opening is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur open. Deze sluitingstijd geldt niet voor het Doodhoofdapenbos en het Berberapengebied. Deze sluiten een uur eerder.

Parkeren Apenheul

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kan parkeren tegen een gemeentelijk tarief. Wanneer je een dagkaart wilt hebben kan je die verkrijgen bij de kassa van Apenheul. Wanneer het erg druk is wordt je begeleid naar een andere plaats buiten de centrale parkeerplaats. De parkeerplaats voor de bezoekers is het eigendom van Apenheul. Het wordt echter in opdracht van de gemeente beheerd door Accres.

De dierentuin heeft de laatste jaren veel aan uitbreidingen gedaan. Men doet er alles aan om de bezoekers van de dierentuin het naar hun zin te maken. Ook voor de kinderen. Zij zullen het prachtig vinden om met een aapje op hun schouders te kunnen lopen. Het park is zeer goed onderhouden. Je kunt er ook heerlijk gaan rusten op een van de bankjes of op de terrassen. Ook kan je er lekker eten bestellen. Een dag Apenheul is zeker de moeite waard. Voor scholen is het goede manier voor een reisje. Scholen krijgen speciale tarieven met Apenheul korting op de normale tarieven. Ook zij zullen de hele dag genieten van de dieren en de speeltuin.