Apenheul Korting

Lekker een dagje uit? Dan is de Apenheul met korting misschien een leuk idee. In de Apenheul kun je genieten van allerlei apen. Er is zelfs een deel waar je kan lopen tussen da apen. Daarmee is de Apenheul meer dan een gewone dierentuin! Natuurlijk wordt een dagje Apenheul nog leuker met korting! Op deze pagina vind je een actueel aanbod van acties voor de Apenheul.

Geen berichten gevonden.

Korting Entreeprijzen Apenheul 2018

Voor de kinderen tot en met 2 jaar is de toegang gratis. Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar is het bedrag met korting € 19,50. Voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar bedraagt de entree € 22,50. Voor minder validen bedraagt de entree na korting € 19,50. De bezoekers die niet in staat zijn om het park zelfstandig te bezoeken krijgen een voordelig tarief met korting wat ook geldt voor één beleider. Het is ook mogelijk de kaarten online te bestellen. Standaard krijg je online € 1,00 korting.  Maar kom je op een voordeel dag? Dan ontvang je € 3,50 extra korting per kaartje! Zo kan je een behoorlijke Apenheul Korting behoorlijk oplopen.

Over de Apenheul

apenheulDe dierentuin Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin die aan de rand van de stad Apeldoorn, in Nederland, ligt. De dierentuin is gelegen in het natuurpark Berg en Bos. Het park heeft een oppervlakte van 200 hectare. Er leven in Apenheul veel verschillende soorten apen. De apen die in Apenheul voorkomen zijn afkomstig vanuit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De dieren leven er over het algemeen allemaal heel vrij. Wanneer je rondloopt zie je bijna geen dieren achter gaas of tralies zitten.

Apen tussen de bezoekers

Er zijn apen die rond de bezoekers lopen. Je moet daarbij natuurlijk altijd oppassen voor je spullen en eten. Als apen in de gelegenheid zijn om eten te pakken, of andere snuisterijen, zullen ze dat niet nalaten. Dus oppassen is geboden. Ook wanneer je staat te genieten van de apen moet je alert blijven, omdat, als je naar een paar apen staat te kijken er anderen zijn die wat proberen te pakken. Ook al zijn ze nog zo leuk voorzichtigheid is altijd geboden. Natuurlijk kunnen niet alle apen, die je in Apenheul kunt zien, los rondlopen. Het zou maar een rare gewaarwording zijn als je een Orang-Oetang zou tegenkomen, als je er aan het wandelen bent. De Orang-oetangs en Bonobo’s en de gorilla’s zitten op ruime eilanden zodat ze niet bij het publiek kunnen komen. Op deze manier kunnen ze leven als in hun natuurlijke omgeving en kunnen deze dieren goed bestudeerd worden.

Geschiedenis van Apenheul

In 1971 werd Apenheul opgericht door Wim Mager. Hij was van oorsprong een fotograaf. Apenheul was in principe niets meer dan een uit de hand gelopen hobby. Hij begon in de jaren zestig eerst met twee aapjes voor zichzelf in huis te houden. Toen er echter jongen werden geboren moest er het een en ander gebeuren. Zijn droom was om de aapjes in een dierenpark te houden die vrij tussen de mensen konden bewegen. Apenheul werd opgericht in een voormalige bloemenhal. Het oppervlakte was 1,5 hectare. Hij huurde dat voor een bedrag van één gulden.

Vanaf het begin van de oprichting voerde hij zijn concept uit. Een groot aantal aapjes konden zich vrij tussen het publiek begeven. Hij had er een mooi bos gebouwd voor de aapjes. Nog steeds is Apenheul de enige dierentuin waarbij er zich zoveel aapjes vrij tussen het publiek en de bomen kunnen bewegen. In het begin was het aantal beperkt tot de wolapen en de slingerapen. Ook een aantal kleinere soorten mochten er zich vrij bewegen.

In 1976 werd Apenheul uitgebreid. De gorilla’s werden geïntroduceerd waarbij de eerste gorillababy in 1979 werd geboren.

In 1980 gaat men ervoor zorgen dat er geen aapjes kunnen ontsnappen. Er wordt een hoog raster gebouwd om het terrein om te voorkomen dat ze weg kunnen lopen. Geen aap kan over dit raster heen klimmen.

Brand in 1981

Het noodlot staat toe in 1981. De blokhut, waarmee Apenheul is gestart, brandt af. 46 Aapjes vinden er de dood. Men heeft het daarna herbouwd en de apenverblijven veel beter gemaakt. Ook komen er nieuwe apensoorten bij waaronder de gibbons, leeuwaapjes en de berberapen. Om nog meer bezoekers te trekken worden tentoonstellingen gemaakt en speelterreinen voor de kleien kinderen gebouwd. Ook wordt de informatie, die aan de bezoekers wordt gegeven, een stuk beter gemaakt. Door dit alles neemt het aantal bezoekers, vanaf die jaren, sterk toe. Apenheul wordt een begrip en is het nog steeds. 

Later is het overigens weer raak, in 2002 breekt er opnieuw brand uit in de Apenheul. Dit keer legt een felle brand het entreegebouw in as.

Uitbreiding Apenheul in Frankrijk

In 1997 vertrekt de oprichter van het park, Wim Mager, naar Frankrijk om er een tweede park te gaan bouwen. Het park moet daar ook hetzelfde concept krijgen als Apenheul.

Boegbeeld van Apenheul

In 2005 overlijdt Bongo. Het was het boegbeeld van Apenheul. De zilvergorilla was 33 jaar oud. Het was de leider van de gorillagroep. Vanaf zijn 3 jaar was hij al in het apenpark.

Apenheul openingstijden

Het park Apenheul is geopend van medio half april tot en met eind oktober. De opening is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur open. Deze sluitingstijd geldt niet voor het Doodhoofdapenbos en het Berberapengebied. Deze sluiten een uur eerder. In het seizoen van 2018 is de Apenheul voor het laatst geopend op 4 november 2018.

Parkeren Apenheul

Als je geniet van een dagje Apenheul met Korting, kom je waarschijnlijk met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kan parkeren tegen een gemeentelijk tarief. Wanneer je een dagkaart wilt hebben kan je die verkrijgen bij de kassa van Apenheul. Wanneer het erg druk is wordt je begeleid naar een andere plaats buiten de centrale parkeerplaats. De parkeerplaats voor de bezoekers is het eigendom van Apenheul. Het wordt echter in opdracht van de gemeente beheerd door Accres.

De dierentuin heeft de laatste jaren veel aan uitbreidingen gedaan. Men doet er alles aan om de bezoekers van de dierentuin het naar hun zin te maken. Ook voor de kinderen. Zij zullen het prachtig vinden om met een aapje op hun schouders te kunnen lopen. Het park is zeer goed onderhouden. Je kunt er ook heerlijk gaan rusten op een van de bankjes of op de terrassen. Ook kan je er lekker eten bestellen. Een dag Apenheul is zeker de moeite waard. Voor scholen is het goede manier voor een reisje. Scholen krijgen speciale tarieven met Apenheul korting op de normale tarieven. Ook zij zullen de hele dag genieten van de dieren en de speeltuin.