Artis Korting

Wil je een dagje naar dierentuin? Dan is korting bij Artis uiteraard zeer interessant. Artis is met ruim 180 jaar de oudste dierentuin van heel Nederland. In die tijd is er uiteraard wel heel wat veranderd. Heb jij bijvoorbeeld Micropia van Artis al ontdekt?  Dat is het enige Microbenmuseum ter wereld. Je kunt er de kleinste en machtigste organismen op onze planeet leren kennen. Wil je liever gewoon kijken naar olifanten, leeuwen en andere beesten? Ook dat kan uiteraard bij Artis. En dierentuin Artis is met korting nog leuker!

Alle acties en kortingen bij Artis

Artis Korting Online

Je kunt altijd besparen op een dagje dierentuin. Aan de kassa in de Amsterdamse dierentuin betaal je € 23. Ook kinderen van 10 jaar en ouder betalen dit tarief. Voor kinderen van 3 t/m 9 jaar is er een speciaal tarief, zij betalen €19,50 voor een toegangskaartje. Vind je dat teveel? Dan kun je eenvoudig besparen door online een ticket te kopen via de site van Artis. Dan bespaar je al snel € 2,50 per persoon. Met een familie met 2 volwassenen en 2 kinderen heb je dan dus al snel € 10 voordeel. Kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen overigens geheel gratis het park betreden. (Tarieven 2018)

900 diersoorten

Artis is met jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers één van de populairste dierentuinen van Nederland. En dat is niet voor niets. Ondanks dat dit dierenpark is gevestigd is in het centrum van Amsterdam, heeft Artis een omvang van 14 hectare. Wist je Artis onderdak biedt in totaal 900 diersoorten? Waaronder diverse bedreigde soorten. Bijvoorbeeld de Afrikaanse wilde hond en de Aziatische olifant. Maar ook voor apen, vissen, vogels en reptielen vind je in Artis. En dan heb je ook nog de mooie overdekte vlindertuin en een bomentuin met 200 verschillende soorten planten en bomen.

artis korting

Achtergrond Artis

Maar weinigen zullen weten wat de volledige naam de dierentuin niet Artis is maar, ‘het Koninklijk Zoölogisch Genootschaap Natura Artis Magistra’.  Natura Artis Magistra betekent: De natuur is de leermeesteres van de kunst. Dat is ook de achterliggende gedachte van het dierenpark, om de liefde en de kunst van de natuurlijk te laten zien maar ook om te stimuleren. Artis is de dierentuin die je moet hebben bezocht. Het is naar onze mening niet de mooiste dierentuin van Nederland, maar wel een heel leerzame en educatieve dierentuin. Voor zowel jong als oud valt er iets te leren. Daarnaast kent Artis ook een zeer rijke geschiedenis die je niet onthouden mag worden. Profiteer dus van de Artis korting en bezoek snel de dierentuin.

Artis geschiedenis

artis geschiedenis

Van alle dierentuinen die je in Nederland kan vinden, is Artis absoluut de oudste. Het park gaat helemaal terug naar de datum 1 mei 1838. Op die datum werd het Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra opgericht. Dit was een initiatief van Gerardus Frederik Westerman (boekhandelaar), Wijsmuller (horlogemaker) en Werleman (commissionair). Zij kochten het terrein de Plantage in Amsterdam en lieten daar gebouwen neerzetten en richtten er een tuin op. Ze wilden namelijk de natuur dichter bij de burgers brengen.

Naturalia

Naast de tuinen en de gebouwen werd er een Naturalia opgericht waar opgezette dieren, schelpen, fossielen en dergelijke op sterk water werden opgeslagen. Deze collectie verhuisde later naar het Zoölogisch Museum Amsterdam in het jaar 1882.

Artis begon eerst als een tuin waar de eerste dieren werden geplaatst. In het allereerste begin was Artis alleen toegankelijk voor iedereen die de tuin financierde. De allereerste dieren waren herten, apen, papegaaien en een Surinaamse boskat. Pas later in het jaar 1839 kwamen er een hyena, boa constrictor en een Indische olifant bij. Vanaf toen, mocht ook het publiek het park bezoeken.

Uitbreiding Artis

De mensen werden met een veerpont tussen de twee delen van de dierentuin vervoert. Vanaf het jaar 1877 ging het alleen maar beter met het park en breidde het aanbod aan dieren maar ook de grootte van het park zich alleen maar uit. Er kwam een roofdierengebouw bij in het jaar 1859 en een aquarium in het jaar 1882. Het succes sperde de ogen van de wereld en vooral het aquarium was toonaangevend.

Artis bestond precies 100 jaar in het jaar 1938, maar er dreigde een faillissement. Het park dreigde te worden gesloten wegens hoge schulden. Het bezoekersaantal was afgenomen doordat Artis verouderd was. Pas nadat de grond en de gebouwen aan de gemeente Amsterdam waren verkocht en de Tweede Wereldoorlog uitbrak in het jaar 1940, ging het beter met Artis. Er was voldoende voedsel voor de dieren en het park werd vernieuwd en uitgebreid met dieren zoals apen en kamelen.

Armand Louis Jean Sunier, de Zwitserse directeur van Artis, speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Doordat hij de Duitse taal machtig was, kon hij makkelijk onderhandelen met de bezetters en zorgden hij ervoor dat voldoende materialen voor de dierentuin en voedsel voor de dieren werd aangevoerd.

In de nacht van 13 op 14 juni 1941 leed de dierentuin enige schade toen het werd getroffen door geallieerde brandbommen die eigenlijk bedoeld waren voor het naastgelegen spoorwegterrein. In het jaar 1941 werden ook alle Joodse leden die destijds veelvuldig werkzaam waren in Artis, door de bezetter de toegang ontzegd. In de loop van de Tweede Wereldoorlog doken vele mensen onder in de dierentuin. De bevrijding in 1945 kwam net op tijd omdat er een tekort was ontstaan aan voedsel en brandstof die werd gebruik om de aquariumpomp draaiende te houden.

In de opvolgende jaren, ging het alleen maar beter met Artis. Er vonden uitbreidingen plaats en ook kwamen er nieuwe verblijven bij zoals het nachtdierenhuis, een planetarium en een koraalrif. Daarnaast kwam er ook een insectarium bij, een savannelandschap en een wolvenbos. Sindsdien is de groei van de dierentuin niet meer  gestopt.

Altijd korting bij Artis

Koop nu een kaartje om een bezoek te brengen aan deze prachtige en historische dierentuin. Kinderen van 3 t/m 9 jaar betalen €19,50 voor hun toegangskaartje waar volwassenen €23- betalen. Wil je besparen? Dan krijg je Artis Korting door online een ticket te bestellen. Dan bespaar je al snel 2,50 euro per persoon. Met een familie met 2 volwassenen en 2 kinderen heb je dan dus al snel 10 euro voordeel. Kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen overigens geheel gratis het park betreden.

Praktische informatie

Artis is het gehele jaar geopend. In het winterseizoen (november t/m februari) kan je er van 09:00 uur tot 17:00 uur terecht. In de zomerperiode (maart t/m oktober) is de dierentuin een uur langer geopend, tot 18:00 uur. In de zomerperiode kun je in de zomermaanden op zaterdag zelfs tot 22:00 uur Artis bezoeken. Dan worden namelijk de speciale ZOOmeravonden georganiseerd.

ZOOmeravonden

De programmering van de ZOOmeravonden begint iedere zaterdag in juni, juli en augustus om 15.00 uur. Het park opent overigens gewoon om 09.00 uur. Op de ZOOmeravonden sluit de dierentuin in juni rond 22:00 uur. Het uitgangspunt is dat je in elk geval tot zonsondergang de dierentuin kan bezoeken. Als je tijdens de.ZOOmeravonden Artis bezoekt, kun je dus nog extra lang genieten van een dagje Artis Korting.

Adres & Parkeren

Artis is gelegen aan de Plantage Kerklaan 38-40 te Amsterdam. Je kan er gemakkelijk met de auto komen om deze vervolgens te parkeren op het parkeerterrein van de dierentuin. Je kan je auto al voor €9 kwijt. Als je lid bent van de dierentuin, dan betaal je €7. Het is wel aan te raden om in drukke vakantieperioden met het openbaar vervoer te komen. Dit heeft ermee te maken omdat het parkeerterrein en de omliggende wegen dan snel vol zijn.

Een dagje Artis betekent in de eerste plaats natuurlijk het in levende lijve aanschouwen van bijzondere wilde dieren. Zo biedt de dierentuin plaats aan diverse bedreigde soorten, waaronder de Afrikaanse wilde hond, de algazel en de Aziatische olifant. Naast een uitgebreide collectie grotere vlees- en planteneters kan je in Artis ook tal van andere dieren van dichtbij bekijken. Op het terrein bevinden zich onder meer overdekte en open verblijven waar apen, amfibieën, vissen, vogels en reptielen zijn gehuisvest. Dagelijks vertellen ongeveer tien verschillende verzorgers bijzonderheden over hun dieren. Verder heeft dierentuin Artis een overdekte vlindertuin en zijn er exotische kever- en spinnensoorten te zien. Het beschikt daarnaast over een bomentuin met 200 verschillende soorten planten en bomen. 

Adres & Parkeren

Artis is gelegen aan de Plantage Kerklaan 38-40 te Amsterdam. Je kan er gemakkelijk met de auto komen om deze vervolgens te parkeren op het parkeerterrein van de dierentuin. Je kan je auto al voor €9 kwijt. Als je lid bent van de dierentuin, dan betaal je €7. Het is wel aan te raden om in drukke vakantieperioden met het openbaar vervoer te komen. Dit heeft ermee te maken omdat het parkeerterrein en de omliggende wegen dan snel vol zijn.