Artis Korting

artis korting

Bezoek de dierentuin nu met Artis korting. In de hoofdstad van Nederland, Amsterdam, ligt een prachtig groot maar ook een hele oude dierentuin gelegen: Artis. Het park is zeker een bezoek waard, bespaar daarom met korting op Artis.

Acties en Korting op Artis

Geen berichten gevonden.

De volledig naam van het park is ‘het Koninklijk Zoölogisch Genootschaap Natura Artis Magistra’. Natura Artis Magistra betekent: De natuur is de leermeesteres van de kunst. Dat is ook de achterliggende gedachte van het park, om de liefde en de kunst van de natuurlijk te laten zien maar ook om te stimuleren. Artis is de dierentuin die je moet hebben bezocht. Het is niet een hele mooie dierentuin waarin veel dieren hun intrek hebben genomen, maar ook een hele educatieve dierentuin waar veel te leren valt voor zowel jong als oud. Daarnaast kent Artis ook een zeer rijke geschiedenis die je niet onthouden mag worden. Profiteer dus van de Artis korting en bezoek snel de dierentuin.

Artis geschiedenis

artis geschiedenis

Van alle dierentuinen die je in Nederland kan vinden, is Artis absoluut de oudste. Het park gaat helemaal terug naar de datum 1 mei 1838. Op die datum werd het Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra opgericht. Dit was een initiatief van Gerardus Frederik Westerman (boekhandelaar), Wijsmuller (horlogemaker) en Werleman (commissionair). Zij kochten het terrein de Plantage in Amsterdam en lieten daar gebouwen neerzetten en richtten er een tuin op. Ze wilden namelijk de natuur dichter bij de burgers brengen.

Naturalia

Naast de tuinen en de gebouwen werd er een Naturalia opgericht waar opgezette dieren, schelpen, fossielen en dergelijke op sterk water werden opgeslagen. Deze collectie verhuisde later naar het Zoölogisch Museum Amsterdam in het jaar 1882.

Artis begon eerst als een tuin waar de eerste dieren werden geplaatst. In het allereerste begin was Artis alleen toegankelijk voor iedereen die de tuin financierde. De allereerste dieren waren herten, apen, papegaaien en een Surinaamse boskat. Pas later in het jaar 1839 kwamen er een hyena, boa constrictor en een Indische olifant bij. Vanaf toen, mocht ook het publiek het park bezoeken.

Uitbreiding Artis

De mensen werden met een veerpont tussen de twee delen van de dierentuin vervoert. Vanaf het jaar 1877 ging het alleen maar beter met het park en breidde het aanbod aan dieren maar ook de grootte van het park zich alleen maar uit. Er kwam een roofdierengebouw bij in het jaar 1859 en een aquarium in het jaar 1882. Het succes sperde de ogen van de wereld en vooral het aquarium was toonaangevend.

Artis bestond precies 100 jaar in het jaar 1938, maar er dreigde een faillissement. Het park dreigde te worden gesloten wegens hoge schulden. Het bezoekersaantal was afgenomen doordat Artis verouderd was. Pas nadat de grond en de gebouwen aan de gemeente Amsterdam waren verkocht en de Tweede Wereldoorlog uitbrak in het jaar 1940, ging het beter met Artis. Er was voldoende voedsel voor de dieren en het park werd vernieuwd en uitgebreid met dieren zoals apen en kamelen.

Armand Louis Jean Sunier, de Zwitserse directeur van Artis, speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Doordat hij de Duitse taal machtig was, kon hij makkelijk onderhandelen met de bezetters en zorgden hij ervoor dat voldoende materialen voor de dierentuin en voedsel voor de dieren werd aangevoerd.

In de nacht van 13 op 14 juni 1941 leed de dierentuin enige schade toen het werd getroffen door geallieerde brandbommen die eigenlijk bedoeld waren voor het naastgelegen spoorwegterrein. In het jaar 1941 werden ook alle Joodse leden die destijds veelvuldig werkzaam waren in Artis, door de bezetter de toegang ontzegd. In de loop van de Tweede Wereldoorlog doken vele mensen onder in de dierentuin. De bevrijding in 1945 kwam net op tijd omdat er een tekort was ontstaan aan voedsel en brandstof die werd gebruik om de aquariumpomp draaiende te houden.

In de opvolgende jaren, ging het alleen maar beter met Artis. Er vonden uitbreidingen plaats en ook kwamen er nieuwe verblijven bij zoals het nachtdierenhuis, een planetarium en een koraalrif. Daarnaast kwam er ook een insectarium bij, een savannelandschap en een wolvenbos. Sindsdien is de groei van de dierentuin niet meer  gestopt.

De dieren in Artis

De uitbreiding van Artis is nu zelfs zover dat er rond de 900 diersoorten in het park te vinden zijn! Je kan ze nu allemaal komen bekijken en bewonderen in hun eigen verblijven die over het hele park verspreidt zijn. Kom kijken naar verschillende roofdieren zoals: stokstaartjes, panda’s, wasberen, lynxen, leeuwen, panters, beren, otters en zeeleeuwen. Daarnaast kan je komen griezelen in de grotten van de vleermuizen, kijken naar olifanten en buideldieren.

artis dieren

De hoevigen zoals de zebra, lama’s, kantjils en alpaca zijn ook interessant om naar te kijken. Misschien vind je het wel veel leuker om te kijken naar knaagdieren zoals verschillende cavia’s, ratten, eekhoorns of muizen. Apen met hun apenkuren blijven populair onder de bezoekers zoals de tamarins, nachtapen, maki’s en vari’s.

Ook vogels mogen niet ontbreken in Artis. De kraanvogel, gieren, uilen, valken, flamingo’s, duiven en eenden maar ook andere vogels willen graag door jou bewonderd worden. Heb je misschien wat meer met reptielen? Kom dan kijken naar de krokodillen, slangen en hagedissen. Amfibieën zoals verschillende soorten kikkers en vissen zoals de piranha zijn ook te vinden in Artis. Wist je dat, naast al deze dieren, je ook bijzondere dieren kan vinden in Artis? Je kan hierbij denken aan de potto, de margay en de witstaatgnoe.

Educatieve dierentuin

Naast dat je deze dieren in het dierenpark kan bekijken, kan je ook veel over hen te weten komen. Artis is namelijk een educatief park waar veel te leren valt. Naast de informatie die je kan vinden op de informatieboren, kan je ook gebruik maken van computers en verschillende educatieve games spelen waardoor je veel komt te weten over de dieren en hun leefomgeving. Ook een kijkje op de website van de dierentuin geeft je veel informatie over de dieren.

Activiteiten

Artis is niet zomaar een dierentuin waar je een beetje doorheen loopt en waar je naar de dieren kan kijken. Dagelijks worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd waar je aan kan meedoen. Doe een speurtocht door het park of kijk hoe er verschillende dieren worden geboren. Bekijk de verzorgers die de dieren voeren of die de verblijven schoonmaken. Kijk naar voorstellingen in het Planetarium, volg lezingen en cursussen of volg een rondleiding. Wil je weten hoe het is om dierenverzorger te zijn? Dan mag je best een dagje meelopen.

Bij een gezellig dagje uit met de familie hoort natuurlijk ook lekker samen eten en drinken. Dit kan je doen in één van de restaurants in de dierentuin. De restaurants staan bekend om de bewuste keuzes die zijn gemaakt tijdens het samenstellen van de menu’s. Je kan natuurlijk ook je eigen brood meenemen om deze op te eten op een van de bankjes die in het park zijn geplaatst.

Artis is ook de ideale plek voor het geven van een feestje of voor het organiseren van een evenement. Het park verzorgt de hapjes en de drankjes en heeft speciale ruimtes beschikbaar waar je met je gezelschap samen kan komen voor bijvoorbeeld een vergadering of voor het vieren van een kinderfeestje. Niets is natuurlijk ook leuker dan het afsluiten van een zakelijke vergadering met een bezoek aan een dierenpark. Daarnaast  maakt een bezoekje aan het park een kinderfeestje helemaal compleet en zullen de kinderen dit feestje niet zo snel meer vergeten!

Praktische informatie

artis

Koop nu een kaartje om een bezoek te brengen aan deze prachtige en historische dierentuin. Kinderen van 3 t/m 9 jaar betalen €17 voor hun toegangskaartje waar volwassenen €20,50 betalen. Kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen geheel gratis het park betreden. Artis is het gehele jaar geopend. Van 1 november tot en met 28 februari kan je er van 09:00 uur tot 17:00 uur terecht en van 1 maart tot en met 31 oktober kan je er terecht van 09:00 uur tot en met 18:00 uur. Natuurlijk zijn er ook speciale ZOOmeravonden. Tijdens de avonden is het park geopend van 09:00 uur tot en met zonsondergang. ZOOmeravonden zijn er elke zaterdag in juni, juli en augustus. Tijdens deze avonden kan je extra lang genieten van je parkbezoek en hoef je helemaal niks te missen.

Artis is gelegen aan de Plantage Kerklaan 38-40 te Amsterdam. Je kan er gemakkelijk met de auto komen om deze vervolgens te parkeren op het parkeerterrein van de dierentuin. Je kan je auto al voor €9 kwijt. Als je lid bent van de dierentuin, dan betaal je €7. Het is wel aan te raden om in drukke vakantieperioden met het openbaar vervoer te komen. Dit heeft ermee te maken omdat het parkeerterrein en de omliggende wegen dan snel vol zijn. Via NS.nl kan je gemakkelijk en snel je treinreis plannen zodat je precies weet welke trein je moet nemen en je een indicatie krijgt van hoe laat je in het park aankomt.

Artis is zeker een bezoekje waard. Het is een geweldig grote dierentuin die veel educatieve mogelijkheden heeft. Het is echt een dierentuin voor groot en klein.