Avifauna Korting

Ontvang nu Avifauna korting op een dagje naar dit vogelpark in Alphen aan den Rijn. Aves betekent vogels in het latijn, fauna is een opsomming van verschillende dieren uit het dierenrijk. Hoewel de vogels centraal staan in Avifauna, is er nog veel meer te beleven in het park.

Acties voor korting op Avifauna

Geen berichten gevonden.

Geschiedenis Avifauna

In 1949 opende de voormalig burgemeester van Alphen aan den Rijn zijn landgoed eenmalig voor dorpsgenoten. Men raakte zo enthousiast over de privécollectie vogels van burgemeester Van den Brink, dat een eigenaar van hoedenzaken besloot om een vogelpark op te richten. In 1950 was het dan zover, het allereerste vogelpark ter wereld werd geopend. Het logo met de toekan werd gebruikt en later toen meneer Van der Valk het park overnam, heeft hij het logo behouden.

Er is veel gebeurd de afgelopen jaren. Zo is er in 2005 een grote brand geweest die 21 vogels het leven heeft gekost. In 2008 vonden er veel vernieuwingen plaats, zo werd er een nieuwe tribune gebouwd bij de roofvogelshow en is het Cubagebied geopend. In 2014 zijn er 30 zeldzame vogels gestolen uit het park.

Inmiddels is het park heel veel veranderd ten opzichte van 1950. Toch zijn er nog wel wat dingen hetzelfde gebleven. Zo is het wegrestaurant er nog steeds, wat voormalig woonhuis van familie Van der Brink was. De bomenrij bij de entree en de vijver in de buurt van het parkrestaurant zijn nog intact gebleven.

De dieren

Wie vaker in Avifauna is geweest denkt gelijk aan de flamingo’s. Naast de flamingo’s zijn er nog veel meer vogelsoorten te zien. Zo kun je denken aan de: Amerikaanse zeearend, Stellers zeearend, blauwgele ara, kolibrie, Lapland uil, regenboog Lori, roze pelikaan en Noordereiland kiwi. Ook kun je de secretarisvogel, struisvogel, reuzentoekan, Humboldt pinguïn, Europese ooievaar, dubbele neushoornvogel, Rüppels gier, helmkasuaris en de grijze kroonkraanvogel vinden op het park.

Belevenissen

Er zijn verschillende activiteiten te doen op het park, zo kun je bijvoorbeeld zelf Lori’s nectar voeren. In de Filipijnen hal loop je tussen de rondvliegende vogels. Sommige zullen over je heen vliegen terwijl je naar andere soorten goed moet zoeken.

In het Cubaans brakwatermoeras kun je rode flamingo’s, lepelaars, steltkluten en verschillende ibissen zien. In het Madagaskargebied zie je veel Afrikaanse dieren, zoals ringstaartmaki’s en parelhoenders. Wanneer je benieuwd bent naar Zuid-Amerika, dan moet je zeker een kijkje nemen op Nuboso. Hier vindt je keizertamarins, witgezichtoeistiti’s en zelfs wilde cavia’s!

Wanneer je meer wilt leren over het gedrag van vogels in de natuur, dan is de roofvogelshow echt een aanrader. Er zijn verschillende roofvogelshows, dus kijk goed op het schema. Ook zijn er leuke voederprestaties bij de pelikanen, halfapen en de pinguïns, deze staan ook op het schema.

Speeltuin

Natuurlijk is er na veel leren van de beesten ook tijd om even lekker te spelen. In de speeltuin vind je hoge glijbanen, de megatrampoline, graafmachines en de Jungle-rivier.

Voor de peuters is er een speciale peuterhoek met terras voor de ouders. Ook over slecht weer is nagedacht. Zo kun je binnen de botsauto’s, een draaimolen en zelfs een spookhuis vinden.

Eten en drinken

Van der Valk verzorgt de horeca in Avifauna. Zo kun je in de de Lepelaar, het Cuba terras en blokhut de Billabong een drankje drinken, diverse broodjes eten en terecht voor ijsjes en diverse snacks.

Wanneer je uitgebreid wilt ontbijten, lunchen of dineren, dan kun je terecht in het restaurant bij de weg. Tot slot kun je ook kiezen voor Live Cooking Brunch- en dinerbuffetten. Deze zijn in het parkrestaurant. Hier kun je zien hoe de koks het eten bereiden. Voor kinderen is er een kinderbuffet. Voor de actuele prijzen en openingstijden kun je de website van Van der Valk raadplegen.

Prijzen en Avifauna korting

 • Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis het park in.
 • Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar met korting betaal je €14,50 p.p.
 • Voor volwassenen betaal je €16,50 p.p.
 • Voor 65 plussers betaal je €15,00 p.p.
 • Rolstoelbegeleiders krijgen 50% korting op de entreeprijs.

Daarnaast kun je ook verschillende producten kopen. Zo kost een attractiebandje €2,- een vogelgids €2,50 en een cupje nectar en een speurtocht kosten allebei €1,-.

Arrangementen met korting

Avifauna biedt ook verschillende arrangementen met korting aan voor groepen. Voor scholen zijn er verschillende korting arrangementen die soms in samenwerking zijn met het Archeon of busvervoer bedrijven.

Ook voor kinderfeestjes, zakelijke bijeenkomsten en trouwerijen biedt Avifauna verschillende arrangementen aan. Ook is het mogelijk om een rondleiding te boeken voor een groep mensen.

Tot slot zorgen Avifauna en Van der Valk voor rondvaarten, slaapmogelijkheden en culinaire diensten zoals het een Live Cooking Buffet.

Openingstijden

 • Het park is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
 • Openingstijden zijn geldig voor kaarten met Avifauna korting.
 • De speelhal en de attracties zijn van 10.00 tot 18.00 geopend.
 • De Filipijnen hal en de tentoonstelling van Avifauna toen en nu zijn geopend van 09.00 tot 17.30.
 • De speeltuinrestaurant is in april en oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van mei t/m september is deze geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
 • Het Cubaterras is in april en oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Van mei t/m september is deze geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
 • De blokhut is in april en oktober alleen op weekenddagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Van mei t/m september is de blokhut dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
 • Het À la carte restaurant van der Valk Avifauna langs de weg is dagelijks geopend van 07.00 tot 24.00 uur.
 • De souvenirwinkel is doordeweeks van 14.00 – 18.00 uur geopend in vakanties en weekenden is deze van 11.00 – 18.00 uur geopend.

Contact en route

Het adres is:
Vogelpark Avifauna
Hoorn 65
2404 HG Alphen aan den Rijn

Het telefoonnummer is 0172-48 75 75 en het emailadres info@avifauna.nl.

Avifauna ligt centraal tussen de grote steden: Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Vanaf deze steden is het ongeveer 30 minuten met de auto. Zowel vanaf de A4 als de A12 is er een afslag Alphen aan den Rijn. Na deze afslagen kun je de bordjes volgen.

Voor het openbaar vervoer kun je het beste 9292ov checken. In de zomermaanden is er een pendelbus vanaf Alphen station. Het retourtje is €2 en kun je kopen in de bus. Bij een online combiticket is de bus zelfs gratis. Kijk hier voor de dienstregeling.

Het park is dus gemakkelijk bereikbaar, koop nu jouw kaarten met Avifauna korting voor een leuke dagje weg naar dit vogelpark.