Beekse Bergen Korting

beekse bergen kortingZin in een dagje Afrika dichtbij huis? Ga de Beekse Bergens in met de auto, de boot, de bus of te voet en ontdek de 1250 dieren van het Safaripark. Profiteer nu van Beekse Bergen korting op de toegangsprijs en ga extra voordelig een dagje naar het Safaripark.

Acties voor Korting op Beekse Bergen

Geen berichten gevonden.

Prijzen en korting

De entreeprijs vanaf 3 jaar bedraagt €23,50 euro per persoon. Van 19-03-2016 t/m 06-11-16 is dit €2 goedkoper. Een jaarkaart kost €50 , een souvenirboek met plattegrond €3 en Abonnementhouders betalen €21. Een uitrijmunt kost €9.

Daarnaast zijn er verschillende voordeeltickets te verkrijgen waar extra consumpties bij in zitten. Bij Voordeelticket Hyena zit bijvoorbeeld friet, frietsaus, frisdrank, een snack en een raketje bij in.

Tot slot heeft Safaripark Beekse Bergen ook speciale prijzen voor kinderfeestjes, groepen, jaarkaarten en scholen. Kijk hiervoor even op de website.

Geschiedenis Beekse Bergen Safaripark

Eind jaren 50 ontstond het Victoriameer door de Zandwinning tussen Hilvarenbeek en Tilburg. Beiden gemeenten wilden samen rond dit meer een recreatiepark maken. In 1964 startte het project en in 1968 was Leeuwenpark Beekse Bergen geboren. Vanaf 1972 kwamen er ook andere dieren in het park en veranderde de naam in Safaripark Beekse Bergen. In 2008 werd het 40 jarige bestaan uitgebreid gevierd, inmiddels is het dierenaantal opgelopen naar 1250. Deze dieren zijn verdeeld over meer dan 150 diersoorten.

De dieren

Inmiddels leven er meer dieren dan alleen leeuwen in Safaripark Beekse Bergen. De “Big Five” van het safaripark bestaat uit: de breedlipneushoorn, de Afrikaanse olifant, de leeuw, de luipaard en de Kaapse buffel. Verder kun je ook jachtluipaarden, Westelijke Laagland gorilla’s, zwartvoetpinguïns, chimpansees, kamelen, blauwe gnoes, mantelbavianen, westelijke laagland gorilla’s, stokstaartjes, nijlpaarden, struisvogels, rothschild giraffes en ringstaartmaki’s, vinden. Dit is nog niet alles! Ook de rode panda, Siberische tijger, gevlekte hyena, Nijlkrokodil, okapi, zwarte paard antilope, nijpaard, witwanggibbon, Vietnamees sikahert en de grévy Zebra zijn te vinden in het park.

Nieuwe dieren

Op het geboortekanaal van de website kun je de geboren dieren zien. Zo is er in oktober 2016 een Nijlantilope geboren, in juli 2016 een Springbok en in juni 2016 zelfs een rode panda.

Activiteiten

De wandelsafari is een route dwars door het park. Op de helft ligt het Kongo restaurant. Hier kun je beslissen om de boot of de bus te nemen, of te voet de rest af te leggen. Langs de wandelroute kun je ook verschillende voederpresentaties vinden. Tijdens deze voederpresentaties zie je de beesten van dichtbij. De ranger zal ook uitleg geven over de dieren en hun eetgewoonten. De actuele voedertijden staan vermeld op de website.

Met je eigen auto kun je deelnemen aan de autosafari. Je kunt dit op je eigen tempo doen. Er zijn echter wel regels voor de autosafari. Zo is het verboden om autoramen te openen en dieren te voeren. Wanneer je bang bent dat je auto vies wordt, dan kun je op het park een Jeep huren. Deze dien je wel ruim van tevoren te reserveren.

Je kunt natuurlijk ook safari’s combineren. Zo kun je ook een deel van het park over water afleggen met de bootsafari. Wanneer je meer informatie over de dieren wilt, kun je kiezen voor de bus safari. Tijdens de bus safari  gaat er ook een ranger mee die jou alles over de dieren kan vertellen.

Wanneer je van vogels houdt, dan is de roofvogelshow misschien wel wat voor jou. Tijdens de roofvogelshow leer je hoe vogels jagen en welke technieken ze daarbij toepassen. Heb je nog niet genoeg vogels gezien? Dan kun je ook nog aanmelden voor een meeloopdag en zie je hoe het er backstage aan toe gaat bij de vogels.

Tot slot zijn de fotoworkshop en de Djambo show ook leuke activiteiten om te doen.

Spelen in safaripark Beekse Bergen

Gelukkig kunnen kinderen ook veel spelen in het safaripark. Vlak na binnenkomst kunnen kinderen zich gelijk al wagen aan de grote speelberg Kilimanjaro. Hier kunnen kinderen klimmen en klauteren. Er is gelukkig een val dempende ondergrond aanwezig. Er is ook Speelland Beekse Bergen aanwezig, die zoals de naam al zegt zeer geschikt is voor kinderen om uren te spelen. Het speelterrein bij het Afrikadorp heeft zelfs geitjes die geaaid mogen worden. Tot slot kunnen kinderen ook naar hartenlust spelen bij het Kongo restaurant en kunnen ze zich wagen aan de Safari Trail.

Overnachten

Wanneer je niet genoeg kunt krijgen van het Safaripark, dan zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. Je kunt bijvoorbeeld in het park overnachten in een Rangerkamp.  Je overnacht dan in een tent vlakbij verschillende beesten. Een overnachting in het Rangerkamp kost €150 p.p. voor kinderen en €160 p.p. voor volwassenen. Deze prijs is inclusief wandelsafari, overnachting in een tweepersoonstent, bedlinnen, maaltijden, begeleiding door ervaren rangers, programmaonderdelen en twee dagen entree. Je kunt op de website kijken voor de agenda. Wanneer je met een groep van 12 tot 20 personen bent, kun je ook op een andere datum reserveren.

Wanneer Je een Rangerkamp te gevaarlijk vindt, dan je ook terecht in Libéma Vakantiepark Beekse Bergen. Dit ligt buiten het park. Hier kun je slapen in Jungalows, tenten, chalets, maar ook in je eigen kampeertent. Je kunt in dit park ook zwemmen in het Junglebad en je krijgt een attractiepas  waarmee je onbeperkt toegang hebt tot Safaripark Beekse Bergen en nog eens 6 andere attractieparken.

Openingstijden

  • In januari en december is het park geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.
  • In februari en November is het park geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.
  • In maart, April en oktober is het park geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Tijdens de meivakantie, de 8 weken zomervakantie en de weekenden in mei, juni, juli en september is het park geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur.
  • Op de andere dagen in mei, juni, juli en september is het park geopend van 10.00 tot 17.00.

Adres en route

Het adres is:
Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek

Wanneer je met de auto komt, dien je de N269 tussen Tilburg en Hilvarenbeek te volgen. Vanaf de A58 staan al bordjes. Het is verstandig te rijden op de bordjes, aangezien de tomtom je naar de uitgang van het park leidt.

Wanneer je met het Openbaar Vervoer komt, dan doe je er verstandig aan om de route te checken op bijvoorbeeld 9292ov.nl of www.belgianrail.be. Vanaf station Tilburg kun je lijn 142 naar best of 143 naar Reusel nemen. Vanaf station Turnhout rijdt de 450 richting Tilburg en doordeweeks de 480 naar Reusel.

Overige informatie

Voor meer informatie kun je de website bezoeken. Ook is Safaripark Beekse Bergen actief op  verschillende social media kanalen: Twitter, Facebook en Youtube.

Klik Hier voor Korting op toegangskaarten voor Safaripark Beekse Bergen