Dierenpark Amersfoort Korting

dierenpark amersfoort kortingHet Dierenpark Amersfoort korting bezoeken is nu mogelijk. Profiteer van de onderstaande acties en ga met de korting voordelig naar het Dierenpark Amersfoort. Voor velen onder ons is een bezoek aan een dierentuin een leuk uitstapje. Vaak wordt er door ouders met kinderen toch wel een maal per jaar een dierentuin bezocht. Er zijn in Nederland meerdere dierentuinen die allemaal wel een bezoek waard zijn.

Acties en Korting op Dierenpark Amersfoort

Geen berichten gevonden.

Door ouders met kinderen wordt er vaak tijdens een vakantie een of meerdere dierentuinen bezocht. Op zo’n dag worden de kinderen verwend, zeker ook als ze met oma en opa gaan. Ze zullen genieten van de dieren en vaak van de speeltuin die bij een dierentuin aanwezig is. Ook kunnen ze dan lekker snoepen, eten en drinken.

Het DierenPark Amersfoort is een dierentuin die gelegen is aan de westzijde van Amersfoort. Dat is dus aan de rand van het bosgebied van Birkhoven. Wanneer je een lange reistijd hebt, dan is het een goede mogelijkheid om er een paar dagen in de buurt te verblijven, door het afhuren van een huisje. Ook kan je vanuit campings, die er niet te ver vandaan liggen, het dierenpark een bezoek brengen.

Ontstaan van het Dierenpark

dierenpark amersfoortOp 22 mei 1948 is de dierentuin opgericht. Dit werd gedaan door de heren Tertollen en Knoester. Men is heel klein begonnen. Toen men de dierentuin opstartte was er een aap, een kameel, een knaagbeer en een paar kinderboerderijen. Langzamerhand breidde men de dierentuin uit. Eerst kwamen er een paar roofdieren bij en in 1956 de eerste olifanten. De leiding van het park ging in 1960 over naar de dochter van een van de oprichters en haar man. Dat was ook de periode dat de eerste chimpansees er kwamen. Dat was een periode dat er ook steeds meer bezoekers naar het dierenpark kwamen. Men zag dat er voldoende animo was voor het park.

In 1979 werden er twee spierwitte leeuwtjes geboren die naarmate ze ouder werden toch een andere kleur kregen. Daarna werden er in 1982 zeven jachtluipaarden geboren en zo breidde het dierenpark steeds weer uit. Men heeft in 1988 het park aanzienlijk veranderd. De dieren kregen veel meer ruimte en men zag de dieren meer hoe ze in het wild leven. Het park trekt jaarlijks gemiddeld zo’n 650.000 bezoekers. Het park is vooral in trek bij gezinnen, die er met hun kinderen komen. Het park heeft nu ook drie speeltuinen, zodat de kleintjes na door de dierentuin te hebben gelopen, zich ook nog heerlijk kunnen vermaken in de speeltuinen.

Natuurgetrouw

dierenpark amersfoort natuurgetrouwOm zoveel mogelijk natuurgetrouw na te bootsen heeft men verschillende themagebieden gebouwd. Er zijn er een aantal die zeer bekend zijn in het DierenPark Amersfoort.

Het DinoPark

Dit deel is gebouwd in 2007 en door middel van een lange loopbrug kan men langs 70 replica’s lopen van dino’s. De grootste dino die er aanwezig is, heeft een hoogte van 14 meter. Door dit park verwachtte men dat er 20% meer bezoekers naar het DierenPark Amersfoort komen.

De Savane

Dit is een gebied dat men in 1989 heeft aangelegd waar de giraffen leven in een mannengroep met daarnaast zebra’s en parelhoenders.

De Stad der Oudheid

In dit deel leven kamelen, mantelbavianen, vale gieren en de Siberische tijgers. Dit themagebied werd in 1999 geopend.

De Nacht

Men heeft in dit gebied proberen te bereiken dat er een sfeer heerst van een tropisch regenwoud bij nacht. U zal wanneer u daar binnenkomt eerst even moeten wennen aan de donkerte. Wanneer u er eenmaal aan gewend bent gaat u ook steeds meer dieren onderscheiden. U ziet dan allerlei nachtdieren die uit Australië komen maar ook uit Zuid-Amerika en Afrika. De nachtaapjes trekken veel belangstelling.

De Grote Wildernis

Dit is een uitbreidingsgebied achter in het dierenpark. Het wordt in verschillende stappen opgebouwd. In 2014 is het snavelrijk open gesteld. Dit is het begin van de expeditie door de wildernis. In 2015 kwam er de Expeditie rivier bij. Door middel van een trapboot kunnen hier de bezoekers dieren bekijken. In 2016 werd Het Woud geopend. Hier zien de bezoekers in een nagemaakt Nederlands bos wolven en dassen.

Het Rijk de Reuzen

In 2009 werd het binnen verblijf van het Rijk der Reuzen geopend en in 2010 volgde het buitenverblijf. De olifanten hebben het grootste binnen verblijf van Nederland. Het buitenverblijf heeft een oppervlakte van 3300 vierkante meter. Het binnen verblijf is zelfs nummer twee op de ranglijst van Europa voor wat de grootte betreft.

Parkeerterrein

Men is ook steeds op zoek om het parkeerterrein uit te breiden en dat moet ook wel wanneer er steeds meer bezoekers komen. Met de mooie acties voor korting op Dierenpark Amersfoort komen er steeds meer bezoekers. Het DierenPark Amersfoort heeft een goede naam omdat men goed voor de dieren zorgt en ze voldoende ruimte krijgen.

De dieren

dierenpark amersfoort dierenEr zijn veel soorten dieren die interessant zijn voor de bezoekers.

De Siberische tijger

In Amersfoort zijn als eerste in de Benelux witte Siberische tijgers te zien. Het was begonnen met een paartje dat al snel jongen kreeg. Niet zo lang na de geboorte is de moeder overleden. De vader met zijn dochter woont nu in De Stad der Oudheid.

Chimpansee

De chimpansee Mike heeft de leiding over de groep. Omdat hij geen trucjes wilde doen is hij door een trainer van een circus naar het park gebracht. Het zijn altijd vooral de kinderen die willen gaan kijken naar de chimpansees. Ze vinden het leuk als ze achter elkaar aanzitten. Het zijn ook deugnieten net als de meeste kinderen. In 2009 is er nog een kleintje geboren. Het is een mannetje. Hij heeft de naam Wingu en de moeder is Willie.

De Aziatische olifant

Het olifantenverblijf wordt vaak bezocht door de bezoekers van de dierentuin. Zo’n grote goedzak trekt altijd bij de bezoekers. Vooral rond etenstijd als er een heel brood gelijk ingaat is een gewaarwording voor de kleine kinderen.

De Indische neushoorn

Vanaf 2001 leven er al neushoorns in het dierenpark. Het is een dier wat niet mag ontbreken in een dierentuin. Na een draagtijd van ongeveer 16 maanden is er in november 2011 een kalf geboren. De naam is Sunanda. Dat betekent “kind van de zon”. De naam is bedacht door de basisschool de Gondelier uit Amersfoort.

Beren

Vanaf het begin, toen men met de dierentuin begon en er slechts een paar dieren was de kraagbeer al aanwezig. In een later stadium kwamen daar ook de bruine been bij. In 2010 is de kraagbeer overgegaan naar het Dierenrijk in Mierlo. Haar plaats is nu ingenomen door de rode neusberen.

De Afrikaanse leeuw

Er woont een groep van twee leeuwen in het DierenPark Amersfoort. Het is de bedoeling dat er niet gefokt wordt met de dieren.

De Siamang

Het is een gibbonsoort. Het is vooral hun gezang dat de aandacht trekt, zeker in de vroege ochtend. Het geluid is tot ver in de omtrek te horen.

Uiteraard zijn er nog veel meer diersoorten te bewonderen zoals hyena’s, primaten, evenhoevigen, beverrat, muizen, onevenhoevigen, stokstaartje en nog veel meer. Deze kunnen worden onderverdeeld in groepen namelijk roofdieren, onvenhoevigen, evenhoevigen, knaagdieren, springspitsmuizen, slurfdieren en primaten.

Ook de vogels heeft men voldoende. Je kan ze onderverdelen in watervogels, roofvogels, loopvogels, ooievaarachtigen, kraanvogelachtigen en hoederachtigen.

De reptielen kan men onderverdelen in slangen, krokodillen, hagedissen en schildpadden.
Daarnaast zijn er ook vissen, amfibieën en ongewervelde dieren te aanschouwen.

Doordat er zoveel dieren zijn in het DierenPark Amersfoort kan men er gemakkelijk een dagje met de kinderen verblijven. Zeker met Dierenpark Amersfoort korting is dat nu extra interessant. Een educatieve dag voor de kinderen en korting voor de ouders. Bezoek het Dierenpark Amersfoort dus zeker eens op een mooie dag.

Openingstijden Dierenpark Amersfoort

Het park is 365 dagen per jaar open van 10.00 – 17.00 uur.
Maar Vanaf 27 maart tot en met 30 oktober 2016 van 9.00 tot 18.00 uur. Vanaf maandag 31 oktober is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kosten Dierentuin

Kind van 0 t/m 2 jaar Gratis
Kind van 3 t/m 12 jaar € 18,00
Ouder kind of volwassene € 21,00
65 + € 19,00

Plattegrond € 0,50
Parkeertarief per auto, per dag € 7,00
Themaboekje € 2,50
Hondenschepje € 1,00

Met korting naar Dierenpark Amersfoort

Je kan ook gebruik maken van kortingsacties. Wanneer je dat doet met inbegrip van de treinkaartjes kan je daarmee behoorlijk wat geld besparen. Kijk dus altijd eerst of er acties zijn en als je al lang van tevoren weet dat je ernaartoe wilt gaan kun je dergelijke acties in de gaten houden.

Vaak hoor je mensen zeggen dat de prijs voor een bezoek aan een diertuin zo duur is. Dan weten ze echter niet waar ze over praten. Er werkt op de eerste plaats veel personeel die ook uitbetaald zullen moeten worden. Ook moet je denken aan al het medische personeel dat er nodig is om voor de dieren te zorgen. Vaak moeten de dieren onderzocht worden door een dierenarts en eventueel geopereerd waar hoge kosten bij komen kijken. Dan de kosten voor het eten dat de dieren dagelijks doen. Dit is een grote kostenpost. Niet alle dieren kunnen en mogen hetzelfde eten. Daar moet men allemaal rekening mee houden.

Er komt dus veel meer bij kijken dan men denkt. Ook het onderhoud aan de verblijven waar de dieren overnachten. Er zijn dieren bij die graag dingen stuk maken en dat moet weer steeds worden gemaakt. Nu zullen kleine kinderen nooit klagen over de kostprijs. Zij zien alleen de leuke dingen van zo’n dag. Als ze hebben genoten van de dieren en vervolgens ook nog eens de speeltuin kunnen bezoeken dan kan hun dag niet meer stuk.