Dierenrijk Korting

De dierentuin het Dierenrijk is er een in Mierloo wat dicht bij Eindhoven ligt. Het is gelegen in Gulbergen. In het Dierenrijk zijn de dieren van dichtbij te aanschouwen. Er worden shows gegeven met olifanten en zeehonden. Het is een bijzonder leuke dierentuin voor kleine kinderen omdat men aanwezig kan zijn bij de shows wat ze zeker zullen waarderen.

Acties voor Dierenrijk korting

Geen berichten gevonden.

Een dierentuin

Een dierentuin is een dierenpark van een verzameling levende wezens wat oorspronkelijk in principe wilde dieren zijn. Vaak staan de wilde dieren in een parkachtige omgeving die in gevangenschap worden gehouden. Een dierentuin wordt gebouwd om de mensen de gelegenheid te geven de omgeving te bekijken hoe de dieren er in werkelijkheid uitzien. Dierentuinen bestaan er al heel lang en zijn nu met Dierenrijk korting te bezoeken. De eerste dierentuin was de Tiergarten Schönbrunn die al gebouwd werd in 1752. Wereldwijd zijn er ongeveer 3000 dierentuinen. In Europa zijn er ongeveer 250. Wanneer je in Europa een dierentuin wilt maken dan zal je moeten voldoen aan de Europese Dierentuinrichtlijn. Dus je dient hier over een Dierentuinvergunning te beschikken. De dierentuinen in Europa hebben een mix van veel soorten dieren. Je kan daarbij denken aan wilde dieren, vissen, insecten, knaagdieren zeezoogdieren, grote hoefdieren enzovoort. Nu zal iedere dierentuin een specifiek doel hebben. Er zijn dierentuinen die zich specialiseren in bijvoorbeeld het opbouwen van een regenwoud waar je doorheen kunt lopen om naar de dieren te kijken.

Het belangrijkste doel van een dierentuin is de manier te beleven om je te ontspannen en te vermaken. Men geeft de bezoekers de gelegenheid om de dieren met korting van dichtbij te bekijken die je in principe niet in je eigen land kunt bekijken. Er zijn ook vaak dientuinen waar men een show met roofvogels heeft. Een dergelijke show is niet alleen spannend maar ook heel mooi. Ook geven veel dierentuinen aan hoe laat de dieren gevoerd worden. Ook dat is vaak een gebeurtenis die je niet zal moeten missen. Dat is vaak een publieksattractie, vooral bij het voeren van apen, zeehonden, katachtigen, of de pinguïns en nu met korting van dichtbij mee te maken.

De dierentuin het Dierenrijk

Het Dierenrijk is een dierentuin die is gevestigd op een voormalige vuilstortplaats. Het Dierenrijk bestaat nog niet zo heel lang. Hij is geopend op 3 mei 2004. Hij is toen geopend door de voormalige Eindhovense burgemeester Alexander Sakkers. In eerste instantie had men het Dierenrijk Europa genoemd. In 2008, toen er ook dieren bijkwamen van buiten Europa, heeft men het de naam Dierenrijk genoemd. Het geheel omvat een oppervlakte van 16 hectare en het Dierenrijk bezoek je nu met korting. Oorspronkelijk had men deze oppervlakte verdeeld in zeven delen. De thema’s waren het;

  • Cultuurlandschap. Hier waren de beverratten, vossen en wilde katten ondergebracht.
  • Alpen. Dit was de plaats voor de alpensteenbokken, kalkoenen en bruine beren.
  • Moeras. Hier zaten de bevers, otters, dwergotters en elanden.
  • Het hoge Noorden. Dit was een plaats met wolven, tijgers, ijsberen en wolven.
  • Het Mediterrane. Hier zaten de berberapen.
  • Het Oerbos. Dit was de plaats voor de everzwijnen, dassen en wasbeerhonden.

De themaopzet, zoals die er in het begin was, is er nu niet meer. Dat komt door de uitbreidingen, verhuizingen en verbouwingen. Ook het verdwijnen van bepaalde diersoorten hebben hieraan toe bijgedragen. In het park verblijven nu ongeveer 60 verschillende diersoorten.

Diersoorten

De diersoorten die je in het Dierenrijk met korting kunt zien zijn onder andere de volgende diersoorten.
Reptielen.

De Griekse landschildpad

Dit is een schildpad uit de familie landschildpadden. De totale lengte van een volwassen schildpad bedraagt 30 centimeter. Het schild heeft een lengte van 15 tot 20 centimeter. Het schild is rond en alleen aan de voorzijde staat het wat open. Zijn voedsel bestaat uit voornamelijk kruidachtige planten en bladeren. Dat wisselt men af met vruchten, slakken, aas en wormen.

Vissen

De Gara rufa. Dit is een straalvinnige vissensoort. Het is eigenlijk een vis die afkomstig is uit de karpers.

Vogels

Er zijn heel veel vogelsoorten die men er kan bewonderen. Je kunt hierbij denken aan de Zwarte zwaan en de Zwarte wouw. Ook zie je er de Vale gier. De Sneeuwuil, Roze pelikaan, Rode ibis, Rijstvogel, Raaf, Aalsgolver, Oehoe, Kluut en nog vele anderen.

Zoogdieren

Men zijn heel wat zoogdieren aanwezig. Hier kan je de volgende dieren bekijken zoals, de Bever, de Alpensteenbok, Cheeta, Edelhert, Gibbon, IJsbeer, de Berberaap, de Wilde kat, het Stinkdier enzovoort.

Door de grote hoeveelheid van de dieren is het fijn om er een dag door te kunnen brengen. Het zijn ook vooral de kinderen die hier kunnen genieten. Er zijn ook verschillende speeltuinen waar de kinderen na een bezoek aan de dieren heerlijk kunnen spelen. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een Dierenshow, Toer de voer en een Dierenquiz.

Accommodatie met extra korting

Je kan er ook een accommodatie of een vakantietent boeken. Dat kan op het vakantiepark Dierenbos. Wanneer je een accommodatie boekt dan krijg je daarbij een Attractie Pas cadeau waarmee je extra Dierenrijk korting krijgt. Met de Attractie Pas krijg je gratis toegang tot zeven verschillende wervelende attracties voor de dag. Je krijgt ook gratis wifi en kortingen op vele uitjes in de directie omgeving. Dus een vakantie boeken in het vakantie Dierenbos is een zeer goede manier om er de vakantie met de kinderen met extra Dierenrijk korting door te brengen. Ze kunnen naar de dierentuin, speeltuinen en de vele attracties in de directe omgeving. De kinderen zullen zich tijdens het verblijf geen moment vervelen en de ouders besparen flink met de korting.

Belangrijk

De openingstijden en de prijzen in het Dierenrijk zijn;

Openingstijden

Dagelijks van 10.00 – 17.00 uur.
Juli en augustus dagelijks van 10.00 – 18.00 uur.

Prijzen

Volwassenen : Euro 18,50
Kinderen 0 t/m 2 : Euro 0,00
Kinderen 3 t/m 11 : Euro 18,50

Parkeren (geen korting mogelijk, alleen via jaarkaart): Euro 6,00

Er zijn geen honden toegestaan alleen hulphonden. Het park is rolstoel vriendelijk.

Adres Dierenrijk

Het adres is;
Dierenrijk
Heiderschoor 24
5731 RG Mierlo

De Jaarkaart met korting

Je kan een jaarkaart kopen waardoor je dus veel voordelen met korting krijgt. Zo krijgen jaarkaarthouders €3,- op het parkeren en €6,- korting op kinderfeestjes. Je krijgt ook een bonnenboekje waar je tot wel 50% krijgt op andere parken zoals Beekse Bergen, ZooPark Overloon enzovoort. Zo is de Dierenrijk korting wel heel interessant. Jaarkaarthouders kunnen ook sparen op kortingen voor souvenirs. Bij iedere besteding van €5,- krijg je een stempel.

Wanneer je voor een week verblijft, dan kun je natuurlijk meerdere keer de dierentuin bezoeken, maar natuurlijk niet iedere dag, want dan gaat er de aardigheid wel af. Je zou dan ook de dorpsboerderij Weverkeshof kunnen gaan bezichtigen. Deze boerderij is opgezet om het contact tussen mens en dier te bevorderen. Er zijn meer dingen die je kunt gaan doen. Ook als je kinderen hebt. Wanneer je ervoor zorgt dat je kinderen het naar hun zin hebben, dan zal je zelf ook een goede vakantie hebben.

De DierenRijk App

Deze gratis app van het DierenRijk is ervoor om je interactief kennis te laten maken met alle dieren die in het DierenRijk leven. De app is ook gratis als je Dierenrijk met korting gaat bezoeken. Je kunt de leuke foto’s bekijken en allerlei aardige weetjes lezen. Je kunt daarbij op de plattegrond precies zien waar je de dieren kunt gaan bekijken. Ook kom je via de app te weten welke shows er worden gegeven en welke evenementen er plaats vinden.

Ook is het met de app mogelijk een speciale speurtocht te volgen. Op die manier ga je kriskras door het DierenRijk. Je kunt ook je dierenkennis testen met deze speurtocht. Het DierenRijk is een zeer goede verblijfplaats. Dat is zeker het geval als je ervoor een aantal dagen blijft. Er is voldoende te doen zowel dus in het park als in de directe omgeving.

Geniet dus van een fijne vakantie en koop nu Dierenrijk korting kaartjes online.