< Terug

Apenheul met Korting

Apeldoorn (toon op kaart)

Lekker een dagje uit? Dan is de Apenheul met korting misschien een leuk idee. In de Apenheul kun je genieten van allerlei apen. Er is zelfs een deel waar je kan lopen tussen da apen. Daarmee is de Apenheul meer dan een gewone dierentuin! Natuurlijk wordt een dagje Apenheul nog leuker met korting! Op deze pagina vind je een actueel aanbod van acties voor de Apenheul.

Apenheul foto's (11)

Bestel tickets

Toegang Apenheul

Vanaf Prijs. Per leeftijdscategorie kunnen de tarieven verschillen. Bekijk ook de Apenheul acties verderop op deze pagina.

2100

Apenheul korting. Alle acties op een rij

Dagje uit - Apenheul Gorila
€ 8
korting

Apenheul met 35% korting

Geniet van een dagje Apenheul met Korting! Via Actie van de dag kun je per persoon wel 8 euro besparen. Dat is 35% voordeel! De tickets zijn geldig t/m 19 juli 2019. De deal is te koop tot en met 27 juni 2019.
Dagje uit - Apenheul
Bied
mee!

Bepaal je eigen prijs!

Hoeveel wil jij betalen voor een dagje Apenheul? Bij VakantieVeilingen bepaal je het zelf. Overdag wordt er ongeveer elke 11 minuten twee toegangskaartjes ter waarde van 46 euro geveild. Meestal gaan ze weg voor circa 23 euro. De winnaar betaald bovenop het winnende bod 5 euro administratiekosten.
Dagje uit - Jumbo logo marge
tot 78%
korting

Jumbo spaarpunten

Maar liefst 17 dierentuinen mee met de Dagje Uit Spaaractie van Jumbo. Je zult zien dat je doorgaans meer korting kunt krijgen op kaartjes voor doordeweekse dagen dan op die voor in het weekend en vakanties, mits je natuurlijk voldoende munten hebt gespaard om de maximale korting te krijgen.
Dagje uit - Kruidvat logo marge
€ 7,50
korting

Dagje Dierentuin met korting

Lekker een dagje dierentuin met korting? Dat kan met je Kruidvat spaarpunten. Bij 250 spaarpunten kun je tot 7,50 euro korting krijgen op een toegangskaartje.
Dagje uit - Apenheul 11
€ 1
Korting

Met korting naar apenheul

In dit prachtige, groene park op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft gewoon los tussen de bezoekers!

Korting Entreeprijzen Apenheul 2019

Voor de kinderen tot en met 2 jaar is de toegang gratis. Voor kinderen van 3 tot en met 12 betaal je aan de kassa 19,50. Maar koop je online een toegangskaart? Dan krijg je van de Apenheul korting. De korting varieert tussen de 1 en 5 euro. Dat is ook zo bij volwassenen. Die betalen standaard 23 euro, maar met korting kun je soms al vanaf 18 euro een entreeticket kopen. Voor minder validen bedraagt de entree 19,50, maar ook hier kun je online besparen. De bezoekers die niet in staat zijn om het park zelfstandig te bezoeken betalen dit voordelige tarief, maar ook één begeleider komt bij de Apenheul in aanmerking voor korting. Ook handig: je online gekochte tickets hoef je bij de Apenheul niet uit te printen.

Over de Apenheul

De dierentuin Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin die aan de rand van de stad Apeldoorn ligt. De dierentuin is gelegen in het natuurpark Berg en Bos. Het park heeft een oppervlakte van 200 hectare. Er leven in Apenheul veel verschillende soorten apen. De apen die in Apenheul voorkomen zijn afkomstig vanuit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De dieren leven er over het algemeen allemaal heel vrij. Wanneer je rondloopt zie je bijna geen dieren achter gaas of tralies zitten.

Apen tussen de bezoekers

Er zijn apen die rond de bezoekers lopen. Je moet daarbij natuurlijk altijd oppassen voor je spullen en eten. Als apen in de gelegenheid zijn om eten te pakken, of andere snuisterijen, zullen ze dat niet nalaten. Dus oppassen is geboden. Ook wanneer je staat te genieten van de apen moet je alert blijven, omdat, als je naar een paar apen staat te kijken er anderen zijn die wat proberen te pakken. Ook al zijn ze nog zo leuk voorzichtigheid is altijd geboden. Natuurlijk kunnen niet alle apen, die je in Apenheul kunt zien, los rondlopen. Het zou maar een rare gewaarwording zijn als je een Orang-Oetang zou tegenkomen, als je er aan het wandelen bent. De Orang-oetangs en Bonobo’s en de gorilla’s zitten op ruime eilanden zodat ze niet bij het publiek kunnen komen. Op deze manier kunnen ze leven als in hun natuurlijke omgeving en kunnen deze dieren goed bestudeerd worden.

Geschiedenis van Apenheul

In 1971 werd Apenheul opgericht door Wim Mager. Hij was van oorsprong een fotograaf. Apenheul was in principe niets meer dan een uit de hand gelopen hobby. Hij begon in de jaren zestig eerst met twee aapjes voor zichzelf in huis te houden. Toen er echter jongen werden geboren moest er het een en ander gebeuren. Zijn droom was om de aapjes in een dierenpark te houden die vrij tussen de mensen konden bewegen. Apenheul werd opgericht in een voormalige bloemenhal. Het oppervlakte was 1,5 hectare. Hij huurde dat voor een bedrag van één gulden.

Vanaf het begin van de oprichting voerde hij zijn concept uit. Een groot aantal aapjes konden zich vrij tussen het publiek begeven. Hij had er een mooi bos gebouwd voor de aapjes. Nog steeds is Apenheul de enige dierentuin waarbij er zich zoveel aapjes vrij tussen het publiek en de bomen kunnen bewegen. In het begin was het aantal beperkt tot de wolapen en de slingerapen. Ook een aantal kleinere soorten mochten er zich vrij bewegen.

In 1976 werd Apenheul uitgebreid. De gorilla’s werden geïntroduceerd waarbij de eerste gorillababy in 1979 werd geboren.In 1980 gaat men ervoor zorgen dat er geen aapjes kunnen ontsnappen. Er wordt een hoog raster gebouwd om het terrein om te voorkomen dat ze weg kunnen lopen. Geen aap kan over dit raster heen klimmen.

Brand in 1981

Het noodlot staat toe in 1981. De blokhut, waarmee Apenheul is gestart, brandt af. 46 Aapjes vinden er de dood. Men heeft het daarna herbouwd en de apenverblijven veel beter gemaakt. Ook komen er nieuwe apensoorten bij waaronder de gibbons, leeuwaapjes en de berberapen. Om nog meer bezoekers te trekken worden tentoonstellingen gemaakt en speelterreinen voor de kleien kinderen gebouwd. Ook wordt de informatie, die aan de bezoekers wordt gegeven, een stuk beter gemaakt. Door dit alles neemt het aantal bezoekers, vanaf die jaren, sterk toe. Apenheul wordt een begrip en is het nog steeds.

Later is het overigens weer raak, in 2002 breekt er opnieuw brand uit in de Apenheul. Dit keer legt een felle brand het entreegebouw in as.

Boegbeeld van Apenheul

In 2005 overlijdt Bongo. Het was het boegbeeld van Apenheul. De zilvergorilla was 33 jaar oud. Het was de leider van de gorillagroep. Vanaf zijn 3 jaar was hij al in het apenpark.

Apenheul openingstijden

Het park Apenheul is geopend van medio half april tot en met eind oktober. De opening is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur open. Deze sluitingstijd geldt niet voor het Doodhoofdapenbos en het Berberapengebied. Deze sluiten een uur eerder. In het seizoen van 2019 is de Apenheul voor het laatst geopend op 3 november 2019.

Parkeren Apenheul

Als je geniet van een dagje Apenheul met Korting, kom je waarschijnlijk met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kan parkeren tegen een gemeentelijk tarief. Wanneer je een dagkaart wilt hebben kan je die verkrijgen bij de kassa van Apenheul. In 2019 kost deze 8,80 euro per auto. Wanneer het erg druk is wordt je begeleid naar een andere plaats buiten de centrale parkeerplaats. De parkeerplaats voor de bezoekers is het eigendom van Apenheul. Het wordt echter in opdracht van de gemeente beheerd door Accres.


Reviews (0)

Bent u bij Apenheul geweest? Help anderen een goede keus te maken. Laat weten wat u er van vond!

Schrijf een review