Dolfinarium Korting

dolfinarium kortingDolfinarium korting op de entreeprijs met een van deze aanbiedingen. Welkom allemaal in Dolfinarium: het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Het park trekt jaarlijks vele bezoekers en het is een populair park voor jong en oud. Zeker met deze korting gaan er nog meer mensen naar Harderwijk om het Dolfinarium te bezoeken.

Acties voor Korting op Dolfinarium

Geen berichten gevonden.

Het park kent verschillende gebieden waar je als bezoeker doorheen kan reizen. Elk gebied heeft een aantal diersoorten die je er kan bezichtigen. Daarnaast kent het park ook een groot aantal shows die keer op keer bewondering oproepen bij de bezoekers en een klein aantal attracties die leuk zijn voor het hele gezin. Kom ook snel langs voor een onvergetelijk dag tussen de mooiste en leukste zeezoogdieren op aarde!

De geschiedenis van Dolfinarium

Dolfinarium gaat al vele jaren terug de geschiedenis in. Het startte in het jaar 1955 toen ondernemer Frits den Herder samen met zijn broer Coen den Herder een verzameling startte. Hun verzameling bestond uit verschillende zeezoogdieren. Deze verzameling aan dieren lieten zij huisvesten in het plaatsje Harderwijk waar in het jaar 1965 de deuren werden geopend van het park genaamd Dolfinarium. Het park was toen ook meteen geopend voor publiek. Voor vele Nederlanders in die tijd was het heel speciaal dat zij zeezoogdieren konden bekijken in een park en ze daar niet zelf de zee voor op hoefden te gaan.

Zwaardwalvissen, orka’s en zeehonden

Vele Nederlanders trokken er dan ook graag op uit om deze mythische zoogdieren te komen bekijken. De collectie bestond destijds nog uit wat zwaardwalvissen, orka’s en zeehonden. Ook kon men kijken naar verschillende zeeleeuwen zoals de Californische zeeleeuw en de Stellerzeeleeuw. Pas in het jaar 1989, toen het park werd verkocht aan voormalig Efteling directeur Ruud de Clerq, werd het uitgebreid en dus ook de collectie dieren met haaien en roggen. Een 3D filmtheater werd later gebouwd en een opvangcentrum voor walvisachtigen.

dolfinarium laguneDe uitbreiding van het park stopte echter niet. Want in het jaar 1997 kwam de Lagune erbij. De Lagune is een bassin waarin dieren zoals tuimelaar dolfijnen, verschillende soorten vissen, krabben en kreeften maar ook Californische zeeleeuwen zich kunnen huisvesten.

Nieuwe verblijven

Al vanaf het allereerste begin is Dolfinarium een park geweest dat een innovatieve manier heeft van ontwikkelen. Vele ontwikkelingen voldoen aan goede kwaliteitseisen en het aanbod aan dieren wordt ook steeds meer uitgebreid. In 2005 kwam de eerste grote visuele verandering toen verschillende verblijven werden verbouwd. Zo werd het walrussenverblijf verbouwd, maar ook de bruinvissen kregen een nieuw verblijf.

Daarnaast werd ook de ingang van het park opnieuw gebouwd en werd er een nieuw logo ontworpen. Het park heeft in dit jaar een geheel nieuwe uitstraling gekregen wat nog meer bezoekers heeft weten te trekken. In het jaar 2013 werd de koepel DolfijndoMijn verbouwd en werd de nieuwe show Aqua Bella geïntroduceerd aan het publiek. Ook werd het aanbod aan dieren opnieuw uitgebreid met diverse soorten vissen die men in de Noordzee kan vinden. In 2014 is het park verkocht aan Aspro Parks en is het bezoekersaantal licht gestegen.

De dieren

dolfinarium dolfijnIn Dolfinarium valt veel te beleven. Je kan er vissen en zeezoogdieren bekijken die je anders niet zou zien omdat je daarvoor over de zee zou moeten varen en zou moeten gaan duiken. De grote bassins en de verschillende aquaria geven je de mogelijkheid om deze dieren van dichtbij te bewonderen.

Tuimelaardolfijn

Zo kan je kijken naar de Tuimelaardolfijn. Deze prachtige grijze dolfijn heeft een gemiddelde lengte van 270 centimeter. Ze leven meestal en groepen en worden tijdens shows gebruikt om kunstjes te doen. Deze kunstjes pakken zij snel op omdat het erg intelligente dieren zijn.

Bruinvis

Daarnaast kan je de bruinvis komen bewonderen. Heel vroeger werd deze vis een zeevarken of een watervarken genoemd. Nu behoort hij gewoon tot de orde van de tandwalvissen. De bruinvis heeft een gemiddelde lengte van 180 centimeter en weegt daarbij ongeveer 60 kilo. In zijn natuurlijke leefomgeving leeft hij in groepen van maximaal 10 dieren en komt hij voor in de kustgebieden van de Noordelijke IJszee, Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Daarnaast is hij ook gevonden in de kustgebieden van West-Afrika, rond IJsland en de Grote Oceaan.

Natuurlijk mag de Californische zeeleeuw ook niet ontbreken in Dolfinarium. Deze intelligente soort zeeleeuw werkt ook vaak mee aan shows omdat hij de trucjes die hij moet leren snel oppakt. Deze zeeleeuwen komen veelvuldig voor in het circussen, dolfinaria en dierentuinen. In de vrije natuur wordt hij vaak gesport langs de Pacifische kust van Noord-Amerika.

Stellerzeeleeuw

Kom ook kijken naar de grote en machtige Stellerzeeleeuw. De Stellerzeeleeuw is de grootste soort van zijn familie: de oorrobben. Hij heeft zijn naam te danken aan Georg Wilhelm Steller, een natuuronderzoeker die deze soort zeeleeuwen voor het eerst in het jaar 1741 beschreef. In de vrije natuur komt de Stellerzeeleeuw alleen voor in de Noordelijke Oceaan. Het mannetje kan ruim 1000 kilogram wegen en heeft een gemiddelde lengte van ongeveer 320 centimeter. Het vrouwtje is aanzienlijk kleiner en heeft een gemiddelde lengte van 220 centimeter en weegt daarbij niet zwaarder dan 365 kilogram.

Gewone zeehonden mogen ook niet ontbreken in Dolfinarium. De gewone zeehond komt over het algemeen alleen voor in de Waddenzee en behoort tot de zee roofdieren. Hij wordt niet groter dan 195 centimeter en weegt ruim 130 kilo. Is het je wel eens opgevallen dat deze zeehonden vaak littekens hebben op de hals? Dit zijn niet alleen littekens als gevolg van een gevecht maar het paren gaat er ook heftig aan toe. De littekens die je vaak ziet op de hals van de vrouwtjes wordt veroorzaakt door de mannetjes die tijdens het paren in de hals van het vrouwtje heeft gebeten.

Kegelrob

De grijze zeehond wordt ook wel een kegelrob genoemd. Net zoals de gewone zeehond, komt deze ook in de Nederlandse wateren voor. De grijze zeehond is een beetje groter dan de gewone zeehond. Zo kan hij rond de 330 centimeter groot worden en weegt hij rond de 350 kilo. Hij kan goed tegen het koude zeewater doordat hij een dikke speklaag heeft die hem beschermd tegen de kou.

Walrus

De walrus mag ook niet worden vergeten. Deze reus dankt zijn naam aan de samenstelling van de woorden Vall en Ross. Valross betekent Walvispaard in Scandinavië. Hij werd voor het eerst ontdekt in het jaar 1758 door Carolus Linnaeus. De slagtanden zijn vooral opvallend bij de walrus. Deze slagtanden van ruim 50 centimeter lang, komen goed van pas tijdens gevechten. De walrus mannetjes, die ook wel stieren worden genoemd, worden rond de 320 centimeter groot en wegen ruim 1270 kilo. De koeien, de walrus vrouwtjes, zijn wat kleiner en hebben een gemiddelde lengte van 300 centimeter met een gewicht van 850 kilo.

Andere dieren die je er kan vinden zijn: verschillende soorten roggen, haaien, krabben, kreeften, zeeanemonen en andere vissen die veelvuldig voorkomen in de Noordzee. Daarnaast kan je er ook kijken naar verschillende shows en kan je een ritje maken op wat attracties.

Praktische informatie en korting

dolfinarium showDe toegangsprijzen liggen rond de €25 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar, senioren van 65+ en mindervaliden. Volwassen betalen €27,50. Dolfinarium korting is natuurlijk mogelijk met de bovenstaande acties.Als je besluit met een groep van minimaal 15 personen te komen, dan betaal je per persoon €16,50, dat is dus een mooie korting. Voor schoolreisjes betaal je €9,95 per persoon. Er worden natuurlijk ook speciale evenementen georganiseerd. Zo kan je ervoor kiezen om bij de dolfijnen te slapen. Je neemt je eigen slaapzak mee en voor een nachtje slapen betaal je €125. Woon je in de buurt van Dolfinarium? Dan is een abonnement misschien wel iets voor jou. Je kan dan onbeperkt het park betreden. Je betaald voor je abonnement €50 per persoon. Als je wilt profiteren van nog meer korting, dan kan je ervoor kiezen om je tickets online te kopen. Vaak zijn er bepaalde seizoensgebonden acties waarbij je tot wel €5 bespaart op je tickets.

Dolfinarium is dagelijks geopend, ook op zondagen. Je kan er terecht vanaf 10 uur in de ochtend en het park sluit vervolgens om 17:00 uur in de middag. Als je besluit om in de maanden juli en augustus te komen, dan kan je er een uurtje langer blijven omdat het park dan sluit om 18:00 uur in de avond. In verband met de eventuele kou en onderhoudswerkzaamheden, is het park grotendeels gesloten in de maanden november, december, januari, februari en maart, waarna het park vanaf april weer normaal geopend is.

Adres Dolfinarium Harderwijk

Dolfinarium lig gelegen aan de Strandboulevard Oost 1 te Harderwijk. Je kan er gemakkelijk met de auto naartoe waarbij je de auto kan parkeren op de ruime gemeentelijke parkeerterreinen van het park. Je betaald €8,50 voor een dagkaart om er te mogen parkeren. Deze kaart kan je kopen bij de kassa’s van het park. Als je liever met het openbaar vervoer reist, dan rijden er verschillende bussen en treinen richting het park. Je kan hiervoor het beste je route plannen via www.9292ov.nl. Zo weet je precies welk openbaar vervoer voor jou van toepassing is en hoe je het snelste aankomt bij Dolfinarium in Harderwijk.

Dolfinarium in Harderwijk is een prachtig zeezoogdierenpark in Harderwijk die zowel jong als oud een keer moet hebben bezocht!