Dagje uit - achtbaan header

De leukste dierentuinen voor kinderen

Hebben de kinderen een dagje vrij of is het weekend eindelijk aangebroken? Dan is dit hét uitgelezen moment om er met het hele gezin een dagje op uit te gaan. Voor een dagje lol in de buitenlucht breng je een bezoek aan de dierentuin. Dit is niet alleen leuk voor papa en mama, maar ook voor de kleintjes! In de dierentuin kunnen ze hun favoriete diersoorten van dichtbij bekijken en alles over hun afkomst en gedrag leren. Bovendien is in bijna alle dierentuinen wel een mooie speeltuin te vinden. Lijkt dit je wel wat? Lees dan snel verder: op deze pagina lees je onze 6 favoriete dierentuinen voor kinderen.

1. Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo kan ongetwijfeld de stoerste dierentuin van Nederland worden genoemd. Deze dierentuin heeft namelijk een heuse achtbaan! In deze attractie genaamd de Tweestryd race je tegen je familie en vrienden op een duizelingwekkende hoogte van maar liefst 20 meter. De winnaar verdient geld voor een goed doel. De Tweestryd is echter niet de enige stoere attractie: in de 4D-testride Arctic 1 kunnen kinderen vanaf minimaal 90 cm een testvlucht doen in een heus onderzoeksvliegtuig! Ook kun je een echte safaritocht doen in de Serenga Safari. Naast stoere attracties vind je in Wildlands ook een grote, overdekte speeltuin genaamd Jungola. Hierdoor is Wildlands ook geschikt voor die typisch Hollandse, regenachtige dagen. In Jungola kun je niet alleen lekker spelen, maar ook tal van dieren bewonderen. Wil je de dieren eens vanaf een andere kant bekijken? Maak dan eens een boottocht over de Rimbula River, en ontdek de olifanten en ringstaartmaki's van héél dichtbij!

Zie ook: Wildlands Zoo Korting en ontdek of je kunt besparen

2. Ouwehands Dierenpark

Heb jij al eens een panda in het echt gezien? In Nederland kan dit op dit moment slechts op één plek: in Ouwehands Dierenpark. In het gloednieuwe Pandasia kun je de Chinese reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in het echt aanschouwen.Naast panda's zijn er echter nog veel meer beren te vinden in Ouwehands Dierenpark. In Expeditie Berenbos leren kinderen alles over de beer terwijl ze de weg zoeken in een spannend doolhof. Ook kunnen ze op zoek gaan naar echte beren: in het Berenbos leven namelijk verschillende bruine beren die vroeger mishandeld zijn. Zij genieten hier van een onbezorgd leven. Ook de binnenspeeltuin RavotAapia is een bezoekje waard. Met een oppervlakte van maar liefst 4000 m2 en een hoogte van 12 meter is deze speeljungle de grootste overdekte speeljungle van Europa. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen hier spelenderwijs alles leren over wilde dieren.

3. Blijdorp Rotterdam

Blijdorp Rotterdam is meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux. Hier kunnen Kinderen alles leren over hun favoriete dier. In het park vind je namelijk tal van verschillende diersoorten: van ijsberen tot gorilla's en van leeuwen tot pinguïns. Daarnaast is een bezoek aan de stoere gorilla Bokito natuurlijk onmisbaar. Hebben jullie alle dieren bekeken? Vrees niet: er is nog veel meer te doen! Zo kunnen kinderen de spannendste avonturen beleven in de binnenspeeltuin Biotopia: klim en klauter door de jungle, graaf in het woestijnzand en ontdek de oceaan. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Is het lekker weer? Ontdek dan de buitenspeeltuin Oewanja. Dit is een enorme speeltoren van maar liefst 4 verdiepingen! Ook is er een speciaal deel voor kleuters en peuters.

Check: Blijdorp Korting, want met korting wordt een dagje dierentuin nog leuker!