Dagje uit - Hoendaell Beer

15 Onbekende dierentuinen in Nederland

Als dierenliefhebber ken je Artis en Blijdorp inmiddels als je broekzak. Natuurlijk blijven deze dierentuinen altijd leuk, maar soms heb je behoefte aan iets nieuws. Gelukkig zijn er nog veel meer plekken in Nederland waar je wilde dieren kunt bekijken! We zetten de leukste, nog relatief onontdekte, dierentuinen van ons land voor je op een rijtje. Lees snel verder!

1. Dierenpark Hoenderdaell

Je vindt Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna. Dit dierenpark heeft tweemaal de titel 'Leukste uitje van Noord-Holland' van de ANWB mogen ontvangen - en dat is niet zonder reden! Bij Dierenpark Hoenderdaell staat het welzijn van de dieren centraal. Om die reden is hun natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst en lopen sommige dieren vrij door het dierenpark. Ook worden er regelmatig dieren in nood opgevangen. In het dierenpark vind je tal van verschillende diersoorten, afkomstig uit alle werelddelen. Je kijkt je ogen uit!


2. Zeehondencrèche Pieterburen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen is het grootste opvangcentrum voor Zeehonden van ons land. In dit centrum worden gewonde, zieken of verweesde zeehonden opgevangen en geholpen. Wanneer de zeehond weer helemaal de oude is, wordt hij weer vrijgelaten in de zee. De Waddenzee is namelijk de natuurlijke leefomgeving van de zeehond. In de zeehondencrèche kun je de zeehonden bekijken, meekijken bij de verzorging en alles leren over het leven van zeehonden in het wild. In het weekend kun je zelfs een rondleiding achter de schermen volgen! Een plekje in de rondleiding kan online tot 24 uur van tevoren worden gereserveerd.