Pairi Daiza Korting

De dierentuin Pairi Daiza korting is nu geldig op onderstaande aanbiedingen. Pairi Daiza werd tot en met 2009 Paradiso genoemd. Het dierenpark ligt in Canbron Casteau. Dat is een dorpje in de Belgische provincie Henegouwen en een deelgemeente van Brugelette.

Acties voor Pairi Daiza Korting

Geen berichten gevonden.

Op 11 mei 1994 heeft men voor de eerste maal de deuren geopend. In eerste instantie was het een vogelpark. Het is echter uitgegroeid tot een volwaardig dierenpark. In het park zijn nog veel ruïnes te vinden die doen denken aan de voormalige abdij van Cambron. Dat hoorde tot de cisterciënzerorde. Pairi Daiza betekent in principe “gesloten tuin”.

In 2006 werd de grootste Chinese tuin van Europa geopend met kraanvogels. Ook waren er enkele rode panda’s en muntjakken. Muntjakken behoren tot de hertachtigen.

In 2007 opende men een roofvogeldorp. Er waren grote doorwandel voliéres met gieren en andere roofvogels.

In 2008 heeft men een groot Indonesisch gebied aangelegd.
Vanaf het begin van het ontstaan van het vogelpark heeft men meegewerkt aan meerdere kweekprogramma’s om het behoud van bedreigde diersoorten te beschermen.

In 2014 heeft de Chinese overheid twee Chinese reuzenpanda’s aan de dierentuin uitgeleend en dat voor 15 jaar.

Bezoekers Pairi Daiza

In 2007 kwamen er al veel bezoekers naar de dierentuin. Het waren er toen al 635.000. Dat liep snel op. In 2012 liep dat op tot 995.000 bezoekers. In 2015 waren er zelfs 1,767 miljoen bezoekers. Het is daarmee de belangrijkste dierentuin van België geworden en nu met Pairi Daiza korting te bezoeken.

OpbouwDe Algoa Bay

In dit gebied bevinden zich de waterdieren en wel de zwartvoetpinguïn en de gewone zeehond.

De Madidi

Het is een apeneiland. Het is ontzettend leuk om erdoor te lopen, zeker met kleine kinderen omdat de doodshoofd aapjes vrij tussen de bezoekers kunnen bewegen. Je moet wel voorzichtig zijn met de dieren omdat ze wel kunnen bijten. Ook stelen ze soms kleine voorwerpen van de bezoekers dus je moet wel alert blijven als je erdoor loopt.

De Nautilus

Dit is een aquarium die het thema volgt van Twintig duizend mijlen onder zee. Het aquarium is ondergebracht in de abtswoning van het kloosterdomein. Er zijn geweldig mooie vissen te bewonderen. Zo zie er de reuzenmurenen, kwallen, roggen, wobbegong en nog vele andere soorten. In dit deel van het thema heeft men ook skeletten ondergebracht waaronder bijvoorbeeld een van een Siamese tweeling. Ook zie je skeletten van baby’s.

De Mersus Emergo

Dit is een kopie van een walvisvaarder. Het is een groot schip dat op de grote vijver drijft. Wanneer je de boot een bezoek brengt kom je bij de reptielen. Rondom de boot zijn er ook nog dieren die hun nachtverblijf op de boot hebben. In de boot zijn terrariums met bijvoorbeeld alligators, waterschildpadden, leguanen, kameleons, vogelspinnen, gifslangen en nog veel meer diersoorten. Het is zeer mooi om door te lopen. Het zijn niet alleen de dieren die het bekijken waard zijn, het is in dit geval ook zeker de omgeving die men gezien moet hebben. Je moet maar op het idee komen om een dergelijke ruimte voor deze soort dieren te maken.

De Australische Outbac

In dit gedeelte van het park zie je onder andere de emoes, kookaburra’s. Door de doorwandel voliére zie je zebravinken, edelpapagaaien, zwaluwpapagaaien, rosella’s en dergelijke. In 2016 zijn er nog de koala’s en de mierenegels bijgekomen.

De Savanne

Hier vind je zeer veel dieren namelijk de steppezebra, blauwe gnoe, savanne olifant, struisvogels, de kroonhaan en nog veel meer soorten. In 2012 is er de Afrikaanse leeuw, de witte neushoorn, de luipaard en hyena bijgekomen. In 2016 is men begonnen er een vulkanisch verblijf voor de westelijke laaglandgorilla’s te bouwen. Zodra dat klaar is zal men dat ook weer als een nieuwe attractie openen.

De Chinese tuin

Men is reeds al in 2005 begonnen met de bouw van de Chinese tuin. Er worden nog steeds diersoorten aan toegevoegd. Het heeft een oppervlakte van 3000 vierkante meter. Men kan er de rode panda’s bewonderen maar ook ooievaars en kraanvogels. In 2014 zijn er weer nieuwe bewoners aan toegevoegd namelijk het sneeuwluipaard, de gouden takin en de Chinese reuzensalamander.

De Oasis

Dit is een 7000 vierkante meter grote serre. Je ziet er de dwergmangoestes, aapjes, dwergotters, neushoornvogels, mooie cactussen en nog vele andere tropische vogels vliegen er rond.
De Achtste wereld. De dierentuin van Pairi Daiza is opgebouwd uit de tuinen zoals die in de wereld voorkomen. De achtste wereld is in 2016 geopend. Het thema hiervan is “De wereld van de Koude”.

Ook bezichtigen

Laan met papegaaien. Wat heel aantrekkelijk is om door te lopen is een lange laan met alleen maar mooie papegaaien. Het is zeer leuk voor kinderen om de papegaaien aan het praten te krijgen. Je ziet er de Kea, Blaugele ara, Geelkuifkaketoe en nog anderen.

Roofvogeldorp

Dit is al in 2007 geopend. Dit deel van het park trekt ook altijd zeer veel bezoekers. Het is vooral spannend tijdens de roofvogelshows wanneer deze rakelings langs je hoofd scheren. De demonstraties worden gegeven met arenden, buizerds, gieren, uilen en valken. Het is een gebeurtenis die je zeker niet mag missen wanneer je in de dierentuin bent. Deze gebeurtenis zullen de kinderen nooit meer vergeten. In sommige gevallen mag je een roofvogel op je arm laten landen. Wie wil dit niet?

Het Koninkrijk van Ganesha

Dit deel is gericht op de Indonesische wereld en Zuidoost-Azië. Je ziet er een grote Balinese tempel en een zwembad voor de Aziatische olifanten. Daarnaast is er een bloemtempel en zijn er traditionele Timorese huizen. Er zijn versteende boomstammen te bewonderen en een huis van de ambachtsman. Naast de olifanten die er zijn zie je er waterbuffels, otters, stekelvarkens en Aziatische vogels. Ook is er een tijgerverblijf voor Bengaalse tijgers en nevelpanters en een paar luipaarden. Men is ook hier weer gestart met een nieuw verblijf maar nu voor de oerang-oetangs.

La Terre de Froid

Het is in 2016 enorm uitgebreid. In het begin was er alleen een bizonpark maar nu is er ook een groot Russisch restaurant te bezichtigen. Er is een geheel nieuw bizonreservaat aangelegd. Het loopt zelfs door achter de parkmuren. Er is ook een museum en een verblijf voor de wasberen.

In 2003 is men in samenwerking met het WWF-België en verschillende overheidsinstanties begonnen met een permanente tentoonstelling, die op de gevaren wijzen, waar het ecosysteem aan onderhevig is. Je kan allemaal de dierentuin sponsoren door het geven van een bijdrage (vanaf €50,- tot € 2730,-) afhankelijk van de diersoort dat je wil sponsoren.

Openingstijden van Pairi Daiza

Pairi Daiza met korting bezoeken is mogelijk, de dierentuin is open van 10 uur tot 18 uur (19 uur in juli en augustus – 17u15 na de omschakeling naar winteruur)
Opgelet: om 17u30 sluiten de volgende locaties voor het publiek : De Nautilus, Nosy Komba, Tropicalia, Madidi en Mersus Emergo
Tijdens de Zomeravonden, Pairi Daiza is open van 10u tot 23u.
Tijdens de Halloween dagen, van zaterdag 29 oktober tot vrijdag 4 november, is Pairi Daiza open van 10u tot 21u.

Korting tarieven

KLEINTJES (1)(-3 JAAR) KINDEREN (1)(3-11 JAAR) VOLWASSENEN(1)(12-59 JAAR) SENIOREN (1)(60 JAAR EN +)
Online korting tarieven : gratis 24,80€ 29,80€ 27,80€
Tarieven „ter plaatse“ (2): gratis 29,00€ 34,00€ 32,00€
Tarieven korting PBM : gratis 20,80€ 25,80€ 23,80€
Tarieven PBM „ter plaatse“ (2): gratis 22,00€ 27,00€ 25,00€
Indien je online koopt heb je €4,20 korting Pairi Daiza

Voor scholen zijn er speciale tarieven;
Scholen Individu’s Uw korting bij
een schoolbezoek 1 gratis volwassene per :
Kleuteronderwijs € 16,00 € 26,00 € 10,00 10 betalende leerlingen
Lager onderwijs € 16,00 € 26,00 € 10,00 15 betalende leerlingen
Secundair onderwijs € 18,00 € 31,00 € 13,00 15 betalende leerlingen
Buitengewoon onderwijs € 16,00 € 25,80 € 9,80 5 betalende leerlingen
Leerkrachten en begeleiders € 25,80 € 31,00 € 5,20 Niet van toepassing

Het adres waar de dierentuin is gehuisvest is

• Het Domaine 1 , 7940 Cambron Casteau (GPS : voer “Domaine 1 , 7940 Brugelette” of “Rue de l’Abbaye 7940 Brugelette” in)
• Pairi Daiza ligt in de nabijheid van het station van Cambron-Casteau, op de lijn Bergen-Aat. Er is een voetgangersweg van 900m uitgestippeld om u naar de ingang van Pairi Daiza te brengen. Er bestaat geen enkel transportmiddel tussen het station en Pairi Daiza.

Eten en drinken

Je kan er ook heerlijk eten zodat je niet te veel bagage hoeft mee te nemen.

Samenvatting

Het is niet voor niets dat deze dierentuin enorm aan belangstelling toeneemt. Het is geweldig om hier met Pairi Daiza korting te vertoeven. Je zal ogen te kort komen. Wanneer je er eenmaal geweest bent ga je zeker hier terug naar toe. Je kunt onmogelijk hier alles op een dag bekijken. Alles wordt prima bijgehouden en wanneer je vragen hebt zal het personeel je zeer vriendelijk te woord staan. Tijdens een dag met korting in deze dierentuin zal je niets te kort komen. Er wordt letterlijk voor alles gezorgd. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er.