Planckendael Korting

Planckendael korting op de entreeprijs is geldig via de onderstaande aanbiedingen. Welkom in Planckendael: de dierentuin in Muizen dat vlakbij Mechelen in België ligt. Deze dierentuin behoort samen met ZOO in Antwerpen, reservaat De Zegge in Geel en het Serpentarium in Blankenberge deel uit van de KMDA dat staat tot de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde in Antwerpen.

Acties voor Planckendael korting

Geen berichten gevonden.

Planckendael is misschien wel een van de meest originele dierentuinen in heel België aangezien de hele dierentuin is gehuld in verschillende thema’s. Daarnaast maakt ook wildgroei van verschillende planten en bloemen de dierentuin speciaal. Vele gebieden in de dierentuin zijn onaangetast zodat de natuur er de vrije loop heeft. Zo kan je er het hele jaar door verschillende wilde bloemen, planten en bomen vinden. Bezoek de dierentuin nu met een aantrekkelijke korting en geniet van dit schitterende park.

De geschiedenis van het park

Het park behoorde tot een domein dat in de 16e eeuw behoorde tot schilder Michiel Coxie en zijn familie. Het domein ging van eigenaar op eigenaar die zich allemaal bezig hielden met het verbeteren van de wateren. Het landgoed stroomde namelijk gemakkelijk onder en het was daardoor vrijwel onbruikbaar. In het jaar 1956 werd het landschap gekocht door de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen. Het publiek mocht vanaf het jaar 1960 het park betreden. Op dat moment was Planckendael nog geen eigen dierentuin. Het werd destijds nog door de Antwerpse ZOO gebruikt als een buitenverblijf waar dieren werden opgevangen voor herstel of waar de dieren tijdelijk konden worden geplaatst als er in de Antwerpse ZOO even geen ruimte was.

Je kan begrijpen dat er op dat moment nog niet zoveel belangstelling was en dat er weinig te beleven viel. Pas vanaf het jaar 1985, werd het park verder ontwikkeld en kreeg het een eigen functie. Er kwam een herstructureringsplan waarbij het park werd omgetoverd tot een ruim park dat goed toegankelijk was voor bezoekers. Er kwamen brede paden en de dierenverblijven waren groot. Samen met de Antwerpse ZOO vormde het vanaf dat moment een goede combinatie. Er was geen sprake van concurrentie omdat het aanbod aan dieren eerlijk werd verdeeld. Wat je in het ene park kon vinden aan dieren kon je in het andere niet vinden en andersom.

Vanaf 2014 is het park opnieuw ingericht en is het aanbod aan dieren uitgebreid waarbij er ook een doorloopvolière werd gemaakt. Hierin kon men dieren zoals Chileense flamingo’s, magelhaenstoombooteenden en humboldtpinguïns bekijken.

Verschillende soorten dieren

Planckendael is een originele dierentuin die volledig gethematiseerd is. De themagebieden zijn verschillende gedeelten in het park die de continenten van de wereld voorstellen. Deze gebieden hebben elk hun eigen dieren die in het wild ook echt op de continenten voorkomen. Daarnaast heeft elk gebied een eigen ambassadeur in de vorm van een dier die met uitsterven wordt bedreigd. Zo is er een Europagedeelte met de ooievaar als ambassadeur. Afrika heeft de bonobo, Oceaniëgedeelte heeft de koala, Aziëgedeelte heeft de Indische leeuw en het Amerikagedeelte heeft het goudkopleeuwaapje.

Azië in Planckendael

In Azië is een jungle dorp aangelegd inclusief een waterval. Je kan hier prachtige dieren bekijken en bewonderen zoals de tijgerpython, rode panda’s, dwergotters, kamelen, przewalskipaarden, jufferkraanvogels, Indische neushoorns en tokehgekko. Een grappig weetje over dit gebied is dat de meeste planten die hier staan ook echt uit Azië zijn overgebracht. Ook de tempelruïne die er geplaatst is, komt echt uit Azië. Kenmerkend voor dit gebied is ook de olifantenperk die in het jaar 2012 is aangelegd.

Afrika dieren

Het Afrikagebied is het tweede gebied in het park. Er is een savanne nageboost en in het jaar 2008 is er zelfs een savannebiotoop geopend. In dit gebied ga je een avonturenparcours af. Zo kan je op een lodge staan om giraffen van een paar meter afstand te bekijken. Daarnaast kan je er kijken naar addaxen, impala’s en gnoes. Maar ook ontbreken dieren zoals struisvogels, stekelvarkens, zebramangoesten en hyena’s niet in dit gebied. De duingazelle is ook in dit gebied te bewonderen. Wist je dat Planckendael de enige dierentuin is sinds het jaar 2009 die dit zeldzame dier in zijn collectie heeft?

Oceanië

Oceanië is het volgende gebied. Dit mooie gebied is gebouwd in het jaar 1998. Het is een vrij klein gebied als je het vergelijkt met de andere gebieden, maar er zijn wel degelijk een paar prachtige dieren te bewonderen. Zo heb je er koala’s, emoes, mierenegels, moeraswallaby’s en helkasuarissen. Natuurlijk mogen de rode reuzenkangoeroes ook niet ontbreken.

Amerika

Vervolg je reis naar Amerika. Dit gebied betreft zowel Noord-Amerika als Zuid-Amerika. Aan de ene kant kan je kijken naar dieren zoals de Amerikaanse bizons en de wapiti’s. Daarnaast kan je kijken naar een groot aantal apen. Vogelsoorten zoals papegaaien, flamingo’s en gieren ontbreken hier ook niet. Daarnaast kan je er ook kijken naar mara’s, capibara’s en boshonden en tot slot kan je er ook dwerggeitjes, kippen en hangbuikzwijntjes bewonderen die in de kinderboerderij rondlopen. Sinds 2014 is het er ook mogelijk voor bezoekers om tussen de pinguïns te lopen.

Europa

Tot slot ga je naar Europa. Hier kan je dieren vinden die je in het wild kan vinden. Daarnaast kan je er ook knuffelen met konijnen. De vissen mogen niet ontbreken zoals de Goudis, Karper, Koi, regenboogvis, zebravis en snoekbaars.

Eten en drinken met korting in het park

Elk continent heeft zijn eigen restaurant. Zo kan je genieten van oude en warme gerechten in Toepaja in het continent Azië. Voor de lekkerbekken zijn hier ook heerlijke zoete gerechten te eten die te verkrijgen zijn bij het dessertenbuffet. Met korting eten en drinken bestellen is soms mogelijk, bekijk hiervoor de aanbiedingen. De Ooievaar is het restaurant van continent Europa waar je kan genieten pizza en een lekker glas wijn kan drinken. Daarnaast kan je ook lekker genieten van Brusselse wafels met slagroom. Wapiti is het restaurant van Amerika waar je kan eten alsof je in het Wilde Westen bent. Eet heerlijke hamburgers met friet of geniet van een ijsje. In Afrika kan komen eten in het restaurant genaamd Bonobo Snack. Hier kan je verschillende broodjes eten maar ook pastasalades en yoghurt. Heb je niet zoveel trek en wil je alleen maar een kleine snack eten? Dan kan je hiervoor terecht bij Hathi’s Corner in het Kerala dorp. Soms zit er eten bij de prijs inbegrepen als je een actie met Planckendael korting koopt, lees hiervoor de voorwaarden.

Praktische informatie over het park

Parckendael is het gehele jaar geopend en het is een erg leuke dierentuin voor jong en oud. Kom langs met je familie en bekijk de dieren vanaf 10 uur in de ochtend. Profiteer tevens van de Planckendael korting op de toegang. Dit kan je vervolgens doen tot 17:30 uur. Als je in het bezit bent van een abonnement mag je zelfs vanaf 09:00 uur het park betreden. Het abonnement heb je al vanaf €95 en is dus een mooie aanbieding.

Ook zonder abonnement profiteer je van goedkope toegangsprijzen met korting op Planckendael. Zo hoeven kinderen jonger dan 3 jaar niet te betalen. Kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen €20 en €18,50 als hun tickets online kopen. Jongeren van 12 t/m 17 jaar betalen €24 maar €22,50 voor online tickets met korting. Volwassenen vanaf 18 jaar betalen €26,50 en €25 voor online kortingstickets. Personen van 60 jaar en ouder betalen €25,50 en €24 voor hun online tickets. Personen met een handicap betalen €24.

Groepskorting Planckendael

Als je besluit met een groep te komen, dan heb je een streepje voor bij Planckendael. Als je groep bestaat uit 15 of meer personen, dan profiteer je van tot wel €3 korting op je toegangsticket. Daarnaast kan je genieten van heerlijke groepsmenu’s die je kan eten in een van de restaurants en je kan genieten van spannende rondleidingen. Ook voor bedrijven is Planckendael een uitstekende locatie. Er worden geregeld bedrijfsevenementen georganiseerd. Daarnaast zijn er verschillende ruimtes beschikbaar waar bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. Weet je wat ook leuk is? Om je verjaardag te komen vieren in Planckendael! Hier kan je leuk kijken naar de dieren en heerlijk lunchen met een stapel pannenkoeken en een drankje. Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur en doe een safaritocht door de dierentuin.

Adres Planckendael

Planckendael ligt aan de Leuvensesteenweg 582 in Muizen nabij Mechelen. Vele wegen leiden naar Rome maar ook naar Planckendael. Kom bijvoorbeeld met de trein. Plan je reis gemakkelijk en snel via 9292ov.nl of via www.ns.nl. De trein stopt op het station van Mechelen. Van daaruit kan je binnen 10 minuten lopen naar het park. Het is aan te raden om met de trein te komen zodra het schoolvakantie is omdat je daarmee voorkomt dat je in de file komt te staan. Soms zijn er ook acties met korting op trein + toegang. Daarnaast kan je natuurlijk ook komen met de auto. Het park beschikt over twee ruime parkeerterreinen waarop je je auto kwijt kan. Je betaalt €8 per dag. Op drukke dagen opent het park zelfs een extra parkeerterrein dat ruimte biedt aan 350 auto’s. Woon je heel dichtbij het park? Dan kan je er natuurlijk ook naartoe fietsen, dat is altijd het goedkoopste. Vlakbij de hoofdingang bevindt zich een fietsenstalling waar je je fiets in kwijt kan.

Planckendael is een leuke dierentuin die geschikt is voor jong en oud. Het zal je nooit vervelen omdat het park constant wordt vernieuwd waardoor je altijd nieuwe dieren kan zien. Daarnaast is het er lekker ruim zodat je niemand in de wegloopt. Kom snel langs en koop je kaartjes online met Planckendael korting.