Dagje uit - Blijdorp Olifanten Shutterstock

Meest populaire dierentuinen van Nederland

Hoe leuk je een middagje bioscoop, theater of tropisch zwemparadijs ook vindt, deze uitjes kunnen niet op tegen een dagje dierentuin. Daar sta je oog in oog met de koning van de jungle, bekijk je de imposante olifant van wel héél dichtbij en bewonder je die prachtige paradijsvogels. Heb je wel weer eens zin in een dagje uit en wil je wel eens een nieuwe dierentuin proberen? Wij zitten de populairste dierentuinen voor jou op een rijtje.

1. Artis (Amsterdam)

Samen met Blijdorp is Artis met 1,4 miljoen bezoekers de meest bezochte dierentuin van ons land. Artis kan met recht een stukje historie worden genoemd. Deze dierentuin is niet alleen de oudste dierentuin van Nederland, het is ook nog eens een van de oudste dierentuinen van continentaal Europa. Artis ligt in het hart van Amsterdam en kan dus prima worden gecombineerd met een bezoekje aan het Museumplein of een winkelsessie in de Kalverstraat. Zorg echter dat je voldoende tijd uittrekt voor je bezoek aan Artis: in dit park vind je niet alleen een dierentuin, maar ook een aquarium, planetarium, arboretum en een uitgebreide kunstcollectie. In totaal zijn er maar liefst 900 diersoorten in Artis te vinden.

Artis met korting? Ontdek je mogelijkheden

2. Blijdorp (Rotterdam)

Hoewel Blijdorp in 2017 met 1,4 miljoen bezoekers iets minder vaak bezocht werd dan in het voorgaande jaar, is deze Rotterdamse dierentuin samen met Artis nog steeds de meest populaire dierentuin van Nederland. Ruim 150 jaar geleden werd Diergaarde Blijdorp gesticht. Inmiddels vind je hier tal van verschillende diersoorten: van Rode Panda’s tot otters, en van flamingo’s tot luipaarden. Blijdorp is echter veel meer dan alleen een dierentuin: in het park vind je namelijk ook een botanische tuin en een oceanium.

Ontdek Blijdorp met Korting