Dagje uit - Beekse Bergen Header 1

3 keer op safari in eigen land

Giraffen van wel héél dichtbij bekijken, foto's maken van olifanten zonder dat er een hek tussen zit en oog in oog staan met een zebra: het kan allemaal tijdens een safari. En nee, hiervoor hoef je niet helemaal naar Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania: een safari maken kan gewoon in ons kleine kikkerlandje. Perfect voor dierenliefhebbers die graag dicht bij huis blijven of nog niet genoeg hebben gespaard voor een vliegticket naar een ver, zonnig oord. Zou jij ook wel eens een safari willen doen? We zetten onze favoriete safariparken op een rijtje.

1. Bewonder de Big Five in Burgers Zoo

Burgers Zoo is niet zomaar een dierentuin: in dit park zijn op veel plekken geen hekken of kooien te bekennen. De dieren leven hier op prachtige, ruime open terreinen, die de natuurlijke leefomgeving van de dieren nabootsen. Toch hoef je niet bang te zijn dat je op weg naar het restaurant opeens oog in oog staat met een gorilla: de dieren worden namelijk van het publiek gescheiden door middel van grachten. Burgers Zoo is verdeeld in 7 delen, met ieder hun eigen diersoorten. Zo kun je bijvoorbeeld alles leren over de mysterieuze onderwaterwereld in Burgers' Ocean, het tropisch regenwoud betreden in Burgers' Rimba en Burgers'  Bush, en de woestijn ontdekken in Burgers' Desert. Als je goed oplet kun je zelfs alle dieren van de 'Big Five' ontdekken: de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel.

Ga op wandelsafari bij Burgers Zoo. Een dagje Burgers Zoo wordt nog leuker met korting! Zie de pagina Burgers Zoo met Korting


2. Ga op avontuur in de Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is niet alleen het grootste dierenpark van Nederland, maar van de gehele Benelux. Naast de Big Five kom je hier onder andere giraffen, stokstaartjes, bijzondere vogels en talloze apensoorten tegen. In dit park heb je de keuze uit maar liefst vier soorten safari's. Je kunt de dieren namelijk niet alleen te voet bewonderen, maar ook vanuit je auto, een bus, een boot of zelfs een kano. Er is dus voor ieder wat wils! Wat zou jij kiezen? Bij de auto zal je soms in de file staan met andere mensen die de dieren willen ontdekken!

Zoek een kortingsactie voor Safaripark Beekse Bergen.