Wildlands Korting

wildlands kortingBezoek de nieuwe dierentuin met Wildlands korting en ga met korting naar binnen. De Wildlands Adventure Zoo Emmen is een nieuwe Zoo in Emmen en je kan nu met korting Wildlands bezoeken. De opening was op 25 maart 2016 kort nadat de Emmen Zoo werd gesloten. De Emmen Zoo werd gesloten op 31 december 2015.

Acties voor Korting op Wildlands

Geen berichten gevonden.

Wildlands Geschiedenis

De Wildlands is ontstaan na de verhuizing van het dierenpark Emmen. Omdat het Dierenpark Emmen te klein werd was men genoodzaakt om een andere oplossing te bedenken. Bij het dierenpark Emmen, dat gelegen was aan de Hoofdstraat in Emmen, was er geen plaats meer om een uitbreiding te verwezenlijken. Men kreeg in 1998 wel 6 hectare inclusief een parkeerterrein aan de andere zijde van het centrum. Dit was op de Noordbarages. Dit wordt ook wel de ES genoemd. Beide delen van het park werd verbonden met een lange loopbrug. Deze brug ging over de Hondsrugweg.

Er werd al langer, ook mede het dalende bezoekersaantal, gesproken over dat er wat moest gebeuren, om de bezoekers weer te trekken naar de dierentuin van Emmen. In eerste instantie werden er plannen gemaakt dat de hele dierentuin op 45 hectare land zou worden verplaatst naar Es. Dit zou dan een park worden dat ongeveer viermaal zo groot zou worden als het dierenpark wat er was. Het moest samen met een theater een nieuw themapark worden.

Er waren veel problemen en er moesten heel wat vergaderingen aan besteed worden, om het voor elkaar te krijgen, dat er een nieuw themapark zou komen. In 2008 ging de gemeenteraad akkoord met de herontwikkeling van het centrumgebied van Emmen. Dit omvatte ook het plan om het dierenpark te verplaatsen. Een dreigend faillissement, van het bestaande dierenpark, werd door de gemeente tegengehouden. Men kon met de bouw beginnen nadat alles was opgelost. De plannen voor een nieuwe dierentuin bestond uit een oppervlakte van 22 hectare met een toekomstige uitbreiding van 8 hectare. Daarnaast heeft men voor het park ook nog eens 15 hectare gereserveerd om later nog te kunnen uitbreiden. Wanneer men alle grond zou gaan gebruiken heeft het park in totaal een oppervlakte van 45 hectare. Dan is het tweemaal zo groot als het huidige dierenpark.

Wildlands budget

Men kreeg een budget van 200 miljoen om alles te verwezenlijken. Dit bedrag kwam van de gemeente Emmen, overheidssubsidies, sponsors, banken en bedrijven. Daarvan waren er 150 miljoen die men kon gebruiken voor het themapark en 50 miljoen voor het entreegebouw, waarin ook een theater zou worden gebouwd. Het was op 31 mei 2013 dat de eerste boom er werd geplant. De start voor het nieuwe park was begonnen. Er werden als thema’s drie klimaatwerelden gebouwd. Het duurde bijna een jaar, op 10 oktober 2013, dat het entreegebouw met daarin het theater werd geopend. Het duurde tot 26 maart 2015 voordat de naam en het nieuwe loge werd bekendgemaakt. De nieuwe naam voor het dierpark in Emmen werd vanaf die datum Wildland Zoo Emmen. Zoals vaak het geval is bij grote veranderingen gebeurde ook hierbij de opleveringen is fases. Dit werd gerealiseerd tussen november 2015 en februari 2016.

De opening van Wildlands

De opening van het park Wildland Zoo Emmen werd officieel uitgevoerd door Koning Willem Alexander op 18 maart 2016. In de eerste maand na de opening trok het nieuwe park al ruim 100.000 bezoekers. Dit kon men een direct succes noemen. Ga jij binnenkort ook een dagje dan kan je profiteren van Wildlands korting met een van de bovenstaande acties.

De opbouw van het park

Het park is verdeeld in drie klimaatzones waaronder de vlindertuin de Jungola, het Zonnepaleis de Serenga en Nortica Hafen de Nortica. Wanneer je er als bezoeker aankomt zal je het park betreden via een onderdoorgang. Met Wildlands korting een kaart kopen is goedkoper en bespaart je hier het wachten in de wachtrij voor de kassa. Wanneer je daaruit komt, kom je op het Kompasplein. Hierop bevinden zich de entrees naar de verschillende klimaatzones.

De Jungola

wildlands jungola
De Jungola heeft de vorm gekregen zoals dat beschreven staat in het verhaal, dat verzonnen was, van Jungle Jim. Hij stortte in het verhaal neer met zijn vliegtuig in de Jungle om op zoek te gaan naar de mysterieuze vogel. De wereld wordt gekenmerkt door de tempelruïnes en de verzinsels van Jim. Dit thema omvat een jungle gebied waarin zich een grote vlindertuin bevindt met Chinese alligators, pythons en vlinders. De jungle is een tropisch bos. Het is een afspiegeling zoals er een tropisch bos uitziet. In de vlindertuin groeien speciale planten die de nectar geven voor de vlinders. Het is dus een tuin die speciaal voor vlinders is ingericht. Ook groeien er waardplanten die speciaal door rupsen worden gebruikt.

Er wordt een verschil gemaakt tussen al dan niet overdekte binnentuinen. Voorkomen moet worden dat er dieren kunnen ontsnappen. Er zijn tropische vlindertuinen die in broeikassen zijn opgebouwd. Ze moeten en bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad hebben. Ook zal je in dit deel van het park olifanten tegenkomen maar ook dwergotters, withandgibbons, bruinkopslingerapen, lori’s en ringstaartmaki’s. Lori’s zijn prachtige vogels. Hij wordt beschouwd als een soort regenboogparakiet die men vaak als huisdier houdt. Dit komt door de mooie kleuren die deze vogel heeft.

De Serenga

wildlands serenga
Dit is een savanne gebied waaronder andere nijlpaarden, leeuwen, stokstaartjes, giraffen, zebra’s en de witte neushoorns te aanschouwen zijn. Hierbij is alles weer vormgegeven naar aanleiding van het verzonnen verhaal van Momma Dunia. Zij heeft namelijk in Serenga een natuurreservaat gesticht. Het wordt tegenwoordig beschermd door haar nazaten. Er is in de Serenga een 2 hectare grote savanne met daarbij de attractie Serenga Safari. Het is praktisch helemaal open zonder beplantingen. Ook is betrekkelijk weinig water.

De Nortica

wildlands nortica
Het is zoals het woord al doet vermoeden een pool-themagebied. Je ziet hier pelsrobben, ijsberen, zeeleeuwen en een kolonie Humboldpiguïns. Het geheel is opgezet als een havengebied en een poolstation. Er zijn voorzieningen gebouwd waar men onderzoek kan doen. Er is veel water maar ook naaldbomen en rotsen.

Wildlands hergebruik

Je kan zeggen dat de opzet geweldig is en het park zeker een of meerdere malen een bezoek waard is. Het is prachtig aangelegd. De energie, grondstoffen, water en afvalstromen worden vrijwel in het eigen bedrijf hergebruikt. Men heeft er een waterzuivering die werkt op planten en bacteriën. Het Zonnepaleis is gebouwd met de leem uit de Hondsrugtunnel.

Dierenwelzijn

Vooral het dierenwelzijn wordt zeer goed bekeken. Er is over het algemeen gekozen voor dieren met een sociale levensstijl. Ze kunnen daardoor in grote groepen op grote oppervlakten worden gehouden. Hierdoor zullen de bezoekers veel dieren kunnen bekijken en ook zien hoe ze in het echt samen met elkaar kunnen leven. Ook wordt ervoor gekozen om bedreigde diersoorten te beschermen. Hierbij kan je denken aan de Chinese alligator, de Humboltpinguïn en de onager.

De Onager

Dit wordt ook wel de Aziatische wilde ezel genoemd of paard ezel of halfezel. Deze ezel is afkomstig uit Iran, Tibet en Indië. Ze zijn over algemeen grijs of vaalgeel of bruingeel. Ze hebben daarbij een witte buik en een donkere rug streep. Daarnaast hebben ze manen, oorpunten en een staartkwast. Ze kunnen wel 250 cm hoog worden met en lichaamsgewicht tot 260 kilogram. Het zijn dus flinke dieren. Deze probeert men dus in stand te houden door ze zelf weer verder te gaan kweken.

Toegangsprijzen en Wildlands korting

Voor een volwassene betaal je aan de kassa €30,- en online €29,- Kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis mee. Voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar is de toegang aan de kassa €27,50 en met online korting €26,- . 65+ betalen aan de kassa €28,- en online €27,-. Mindervaliden betalen aan de kassa €28,- en met online korting €27,-. Een mindervalide mag een begeleider mee het park innemen voor hetzelfde tarief. Er zijn ook abonnementen beschikbaar.

Arrangement met korting

Je kan ook een Center Parks arrangement nemen. Wanneer je na een bezoek aan het park niet naar huis wilt rijden kan je een of meerdere dagen verblijven in het nabijgelegen Center Parks. Center Parks biedt eventueel een meerdaagse pas waarmee je voor een dagentree het park meermalen mag gaan bezoeken. Het Parc Sandur ligt slechts op 10 minuten rijafstand van Wildlands. Er zijn ruime vrijstaande cottages die op eilandjes midden in het natuurgebied liggen. Iemand die van vissen houdt kan dat doen op De Grote Rietplas. Dit is het kabbelende middelpunt van het park.

Op 20 minuten rijden van Wildlands ligt De Huttenheugte. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen.

Korting Wildlands abonnement

Wildlands heeft diverse abonnementen voor toegang met korting. Ga je regelmatig naar Wildlands dan is het interessant om een abonnement te kopen, je betaalt dan een vast bedrag per jaar en als je enkele keren naar Wildlands gaat krijg je hiermee een flinke korting.

De openingstijden

Het park is het hele jaar in principe open van 10.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag. In de maanden juli en augustus en in de weekenden van mei en juni is het open van 10.00 uur tot 18.00 uur. Met oud en nieuw is het park gesloten.

Voorzieningen

Met de aanleg van het park heeft men rekening gehouden met de bezoekers.
Men heeft zoveel mogelijk voorzieningen aangebracht. Zo is er in elke toiletgroep een ruimte om de baby te verzorgen.

Het park Wildlands is bijna overal geschikt voor rolstoelen. Alle shows die gegeven worden zijn volledig toegankelijk voor mindervaliden. Veel attracties zijn echter niet toegankelijk voor rolstoelen. Hierbij kan je denken aan de Jungle trail, het Bomboedoolhof en zo zijn er nog wel een paar meer. Bij alle toiletten is er een apart toilet voor mindervaliden.

Er zijn ook EHBO posten. Dat is belangrijk om de mensen te kunnen verzorgen die daar behoeft aan hebben.

Huisdieren zijn in het park niet toegestaan. Een officiële geleidehond of hulphond mag wel met zijn baasje mee.

Klik Hier voor Korting op toegangskaarten voor Wildlands Emmen