Zoo Antwerpen Korting

Zoo Antwerpen met korting bezoeken in België. Als je op zoek bent naar een gezellig dagje uit met het gezin, je familie of vrienden, dan is een bezoek aan de dierentuin altijd een leuk idee. Er zijn heel veel dierentuinen in Nederland, maar wat wacht dacht je van een uitstapje naar het buitenland en een bezoek aan Antwerpen met haar Zoo?

Acties voor Zoo Antwerpen Korting

Geen berichten gevonden.

Antwerpen is een van de grotere steden in België en bij Nederlanders heel populair voor een dagje weg of zelfs een heel weekend. En omdat de taal ongeveer hetzelfde is als ons Nederlands, kun je je prima verstaanbaar maken en alles goed begrijpen. Een ritje in de paardentram door Antwerpen, een bezoek aan de Vogeltjesmarkt op zondag, winkelen in het centrum of uitgebreid genieten in de vele restaurants die Antwerpen rijk is, zal bij een heleboel mensen wel bekend zijn, maar een bezoek aan de Zoo van Antwerpen hoort ook zeker thuis op je verlanglijstje van een leuke dagbesteding in België!

Het ontstaan van de dierentuin

De dierentuinen zoals wij die tegenwoordig kennen,zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot vaak prachtige parken waar we naar wilde dieren kunnen kijken in veelal een nagebootste natuurlijke omgeving. De oorsprong komt uit Egypte, waar farao’s dieren lieten vangen en in hun paleizen lieten wonen. Later werden dieren in kleine kooien gestopt en tentoon gesteld aan iedereen die het wilde zien. Het houden van dieren in kooien had aanzien en was alleen weggelegd voor de rijke mensen. Zo’n verzameling dieren kun je dus als het prille begin van het ontstaan van de dierentuin zien.

Pas aan het einde van de 19e eeuw gingen er dingen veranderen.De kleine kooien werden vervangen voor grotere verblijven en er werd ook meer gekeken naar de levensbehoefte van de verschillende soorten dieren. De Zoo van Antwerpen ging open in 1843 en is de oudste dierentuin van België.Toen kon je vooral opgezette dieren bekijken,maar tegenwoordig is deze dierentuin een heel mooi park met ruim opgezette verblijven voor het optimale welzijn van de bewoners.In de beginjaren werden veel dieren uit exotische landen in het wild gevangen en naar de dierentuin gebracht of geruild met andere dierentuinen in Europa.Tegenwoordig werken dierentuinen over de hele wereld nauw samen in fokprogramma’s en uitwisselingsprogramma’s om de gezondheid van de dieren te waarborgen.

Dieren in de Zoo van Antwerpen

In dierentuinen vind je een heleboel verschillende diersoorten. Dat maakt een dierentuin ook zo divers! Er zijn wel dierentuinen die zich specialiseren in een bepaald soort dier, zoals bijvoorbeeld de Apenheul in Apeldoorn of het Dolfinarium in Harderwijk (beide parken liggen in Nederland), maar in de Zoo van Antwerpen kun je kijken naar roofdieren, apen, beren,vissen, reptielen, insecten etc.

De groots opgezette verblijven waarbij zoveel mogelijk geprobeerd wordt om de natuurlijke leefomgeving van de dieren te laten zien aan de bezoekers, hebben allemaal een eigen naam of thema.Enkele voorbeelden die je in Antwerpen hiervan tegenkomt, zijn:

Het Rotonde gebouw

Hier vind je onder andere de zwartvoetpinguins, de Cubaanse flamingo’s , de waad- en neushoornvogels.

Het klein apengebouw

Met onder andere de klauwaapjes en de goudkopsaapjes.

De Moorse Tempel

Behalve de struisvogels en emoes, kun je hier ook de okapi’s bewonderen.

De Egyptische tempel

Dit complex is gebouwd in 1856 en het verblijf voor de olifanten en de giraffen.

Vriesland

Het domein van nog meer soorten pignuins en de zeehonden.

Het Jubileumcomplex

Dit verblijf werd gebouwd voor het 125-jarige bestaan van de dierentuin.Hier wonen onder andere de beren en de roofvogels.

Een bezoek met korting aan Zoo Antwerpen is er natuurlijk in de eerste plaats om allerlei dieren te zien die je normaal gesproken niet van heel dichtbij kunt bewonderen. En veel van de dieren in een dierentuin leven niet in Nederland of België en daarom is het extra bijzonder om deze te kunnen “ontmoeten”. En bezoek aan de dierentuin met korting zal over het algemeen als een ontspannen dagje uit ervaren worden, maar je kunt ook wat actie opzoeken in de dierentuin. Een plattegrond van de dierentuin is te verkrijgen bij de ingang om er voor te zorgen dat je niets mist. En vergeet niet te informeren naar de voedertijden van sommige dieren. Tijdens deze voermomenten vertellen de verzorgers veel leuke wetenswaardigheden over de desbetreffende dieren.

Er zijn speeltuinen voor de kinderen, tentoonstellingen over dieren en rondleidingen met een gids. De gidsen weten alles over de dieren en je kunt iedere vraag stellen die in je opkomt. De rondleiding moet wel van te voren gereserveerd worden. Dit kan heel handig via de website van de dierentuin http://www.zooantwerpen.be waar je ook Zoo Antwerpen korting op kaarten kunt bestellen. Voor een rondleiding moet wel extra betaald worden. Deze informatie vindt je ook op de website.

Restaurants

En van al dat kijken, leren en indrukken opdoen, is het aangenaam bijkomen in een van de restaurants die Zoo Antwerpen heeft. In de Latteria kun je terecht voor een broodje, een pizza of een wrap. Het Savanne Restaurant is een zelfbedieningsrestaurant met warme en koude gerechten en het Grand Cafe Flamingo staat garant voor een heerlijk Belgisch biertje en een snack.
Bij het mensenaapgebouw staat een gebouwtje waar je warme wafels, ijsjes en drankjes kunt kopen. Eet je liever je zelf meegenomen lunchpakketje buiten op? Dan zijn er veel picknickplekjes te vinden in Zoo Antwerpen waar je heerlijk kunt zitten.

Openingstijden, adres en korting op toegangsprijzen en bereikbaarheid

Zoo Antwerpen bevindt zich aan het Astridplein nr 26. Het Centraal Station ligt vlak naast de dierentuin en de trein is daardoor een ideale manier van vervoer. Het dierenpark beschikt niet over een eigen parkeerterrein, maar heeft goede kortingsafspraken met de omliggende parkeergarages. Op vertoon van je parkeerkaart op het Flamingo plein in het park, ontvang je de korting.

De dierentuin is zeven dagen per week open van 10:00 uur tot 17:30 uur.
Abonnees mogen een uur eerder naar binnen en zijn vanaf 09:00 uur welkom.

Kaartjes kunnen op twee manieren gekocht worden. Direct aan de kassa/ ingang van de dierentuin of met korting online. Bij het online kopen van kaartjes, krijg je een Zoo Antwerpen korting per kaartje voor volwassenen, kinderen en 60+’ers.

Voor gehandicapten en groepen vanaf 15 personen zijn speciale tarieven. Raadpleeg voor de exacte entree prijzen de website http://www.zooantwerpen.be

Handig om te weten

  • Bezoekers van Zoo Antwerpen kunnen helaas geen huisdier meenemen tijdens hun bezoek aan de dierentuin. Er is ook geen kennel aanwezig. Uiteraard is er een uitzondering voor geleidehonden.
  • Kinderwagens zijn te huur voor € 3,00 per dag bij de hoofdingang.
  • Rolstoelen zijn gratis te gebruiken. Er is een speciale rolstoelvriendelijke route die door de gehele dierentuin gaat.
  • Een schoolreisje naar Zoo Antwerpen is heel leerzaam en gegarandeerd een succes. Groepen leerlingen vanaf 15 personen komen in aanmerking voor een gratis rondleiding.

Bestel nu je kaarten met Zoo Antwerpen Korting door gebruik te maken van de aanbiedingen. Alvast veel plezier in Zoo Antwerpen!